Πόσο σημαντικό είναι το Klout τελικά;

Klout

Το φαινόμενο Klout δείχνει ότι αρχίζει να κυριεύει το οικοσύστημα των social media. Κάνοντας χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων, αναλύει την παρουσία των χρηστών σε όλα τα κύρια social networks (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, Flickr κτλ) ενώ εντοπίζει και τα θέματα για τα οποία ο χρήστης είναι influential. Επιπλέον, το Klout υπολογίζει το εύρος του δίκτυο ανθρώπων που επηρεάζεται από τον χρήστη.

Πρακτικά, πρόκειται για ένα εργαλείο που βοηθάει τους social media managers να κατανοήσουν καλύτερα τον βαθμό που επηρεάζει ένας χρήστης τους followers του. Μάλιστα, η κοινότητα αρχίζει και δίνει όλο και περισσότερη σημασία στις βαθμολογίες του Klout. Στην Νέα Υόρκη, διοργανώθηκε η εβδομάδα μόδας και ένα από τα parties είχε έναν.. περίεργο όρο για να μπει στην αίθουσα: να έχει μεγαλύτερο Klout score από 40.

Στόχος του συγκεκριμένου party, ήταν να συγκεντρωθούν όλοι οι web influential χρήστες από τον χώρο της μόδας. Αρχίζω να πιστεύω όμως ότι ο συγκεκριμένος περιορισμός ήταν.. υπερβολικός. Όσο εξελιγμένοι κι αν είναι οι αλγόριθμοι του Klout, δεν πιστεύω ότι μπορούν να αποδείξουν έμπρακτα το πόσο επηρεάζει ένας χρήστης. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Klout, όπως και οι περισσότερες παρόμοιες υπηρεσίες, δεν μπορούν να καταλάβουν απόλυτα το context και το συναίσθημα που υπάρχει σε κάθε tweet ή status update.

Κλείνοντας, πιστεύω ότι το Klout μπορεί να λειτουργήσει ενδεικτικά και όχι αποδεικτικά. Δηλαδή η σύγκριση μεταξύ δύο παρόμοιων χρηστών έχει νόημα, αλλά ένα νούμερο μόνο του, όσο υψηλό κι αν είναι, δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για την "υπεροχή" ενός χρήστη..

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.