Eric Schmidt: Ο Steve Jobs ήταν ο καλύτερος CEO των τελευταίων 100 χρόνων

Τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όσο και μετά την αποχώρηση του από τη θέση του CEO, ο Steve Jobs χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους CEOs που έχουμε γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Όταν όμως αυτή η αναγνώριση έρχεται από υψηλόβαθμα στελέχη αντίπαλων εταιρειών, τότε δεν μπορούμε να έχουμε κάποια αμφιβολία για αυτό. Σε μια συζήτηση που είχε ο Eric Schmidt, πρόεδρος της Google, με τον Mark Benioff, CEO του Salesforce, δήλωσε πως ο Steve Jobs είναι ίσως ο καλύτερος CEO των τελευταίων 50 χρόνων, ίσως ακόμα και των 100!

Ο Eric Schmidt εργαζόταν για μερικά χρόνια μαζί με τον Steve Jobs, στην Apple. Όταν όμως εμφανίστηκε το Android, αναγκάστηκε να αποχωρήσει μιας και υπήρχε καθαρή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της Apple και της Google λόγω του νέου λειτουργικού συστήματος. Αυτά τα χρόνια όμως ήταν αρκετά για να γνωρίσει τον Steve Jobs και τον τρόπο που διοικεί μία εταιρεια, αναφέροντας πως ο Steve Jobs δεν δημιούργησε την Apple μόνο μία φορά, αλλά δύο. Τέλος, συνεχίζοντας τη συζήτηση στον κόσμο του mobile, ο πρώην CEO της Google ανέφερε πως η επόμενη γενιά ηγετών και νέων εταιρειών θα περιλαμβάνει mobile, local και social στοιχεία.

Όταν ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple, την έσωσε από... την κατηφόρα που είχε πάρει και μέσα σε 15 χρόνια κατάφερε να την κάνει την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο. Από την άλλη μεριά, όσο ο Eric Schmidt εκτελούσε χρέη CEO στην Google, κατάφερε να την μετατρέψει από μία απλή startup στην μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου του Internet μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια. Εσείς τι λέτε; Steve Jobs, Eric Schmidt ή κάποιος άλλος;

[via] [image]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Eric Schmidt: Ο Steve Jobs ήταν ο καλύτερος CEO των τελευταίων 100 χρόνων”

  1. Ο/Η balance λέει:

    Δύο άνθρωποι που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων από άποψη τεχνολογίας λειτουργικότητας και μέσων... να τους συγκρίνει καποιος για αποφάσεις πράξεις σίγουρα μπορεί.. αλλά να πεις ποιος είναι καλύτερος λιγάκι δύσκολο διότι έχει να κάνει με της αρχές του κάθε ανθρώπου και το πως σκέφτεται στο μυαλό του και όχι τα λεγόμενα (apple-boys ή google-boys ).. τώρα δεν μένει να δούμε την συνέχεια..!

  2. Ο/Η pokergosh λέει:

    Steve φυσικά...