Financial Times VS. App Store

Financial Times iOS Screenshot

Η Apple από εχθές βλέπει δύο από τα "παιδιά" της να ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Από την μία, βρίσκεται το App Store των εκατοντάδων χιλιάδων εφαρμογών και από την άλλη η HTML5 που μπορεί να τρέξει σε οποιονδήποτε browser, είτε σε κάποιον "κανονικό" υπολογιστή είτε σε smartphone. Και παρόλο που η HTML5 δεν έχει διαδοθεί αρκετά ακόμα, είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν οι developers να στρέφονται προς αυτή.

Οι Financial Times εχθές απέσυραν όλες τις εφαρμογές τους από το App Store της Apple και αποφάσισαν να παρέχουν την ίδια πληροφορία μέσω της HTML5 έκδοσης του site τους. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο CEO των Financial Times, John Ridding, το πρόβλημα που υπήρχε με την Apple δεν αφορούσε το 30% του revenue που έπρεπε να αποδίδεται στην Apple για κάθε αγορά συνδρομής όπως θα περίμενε κανείς, αλλά με το γεγονός ότι οι Financial Times δεν μπορούν να συλλέξουν διάφορα προσωπικά στοιχεία για τους συνδρομητές τους.

Αυτά τα προσωπικά δεδομένα θεωρούνται απαραίτητα για την βιωσιμότητα των Financial Times ενώ το App Store της Apple δεν εξασφάλιζε ότι θα μοιραστούν αυτά τα στοιχεία με την εφημερίδα. Έτσι, αποφασίστηκε να παρέχεται το content των Financial Times αποκλειστικά μέσα από την web based εφαρμογή.

Πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα κίνηση που θα λειτουργήσει ως case study γι αυτούς που θέλουν να απεξαρτηθούν από την Apple (για οικονομικούς ή άλλους λόγους) αλλά θέλουν να συνεχίσουν να έχουν παρουσία στο iPad και στο iPhone. Σε μικρό χρονικό διάστημα, θα ξέρουμε αν η αγορά έχει ωριμάσει ώστε να αρχίσει να απεξαρτητοποιείται από το App Store ή αν ακόμα τα web sites δεν έχουν κερδίσει την εύνοια των χρηστών.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.