Connected. Με το κοινό σου.

Connected

Η Alexia Tsotsis (@alexia) ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές. Είχε προβλήματα με το internet και έγραψε ένα άρθρο στο TechCrunch που τιτλοφορείται Connected και κατακρίνει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα -και στην Ευρώπη- σχετικά με την συνδεσιμότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο. Αν και το άρθρο ανέβηκε Σάββατο βράδυ (ώρα Ελλάδας), διαδόθηκε πολύ γρήγορα στην Ελληνική κοινότητα του Twitter.

Το άρθρο έχει πολλές ανακρίβειες. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι το unlimited data plan στην Ελλάδα κοστίζει 50€, κάτι που δεν ισχύει. Ακόμα, δηλώνει την αδυναμία της να βρει Internet στο νησί που έκανε διακοπές. Οι φετινές μου διακοπές έγιναν στα Κύθηρα, ένα λιγότερο τουριστικό νησί. Ακόμα κι εκεί όμως, στο χωριό που έμενα είχα 3G κάλυψη ενώ στο καφενείο υπήρχε δωρεάν WiFi. Μπορεί να ήμουν τυχερός κι αυτή να ήταν άτυχη στην αναζήτηση σύνδεσης αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν ρώτησε για να μάθει από που μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Όμως, δεν γράφω αυτό το άρθρο για να υπερασπιστώ την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις συνδέσεις μας. Πραγματικά χάρηκα που η Tsotsis (και όλοι οι υπόλοιποι αρθρογράφοι στο TechCrunch) έχουν την δυνατότητα να γράφουν την γνώμη τους -ή την εμπειρία τους- και αυτή να δημοσιεύεται χωρίς καμία λογοκρισία. Ακόμα και αν το άρθρο είναι κακό, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Νομίζω ότι αυτή η αξία είναι που διαχωρίζει πραγματικά τους bloggers από τους δημοσιογράφους. Γράφουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και μετά έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Στο άρθρο της Tsotsis μέχρι στιγμής έχουν γίνει 60 σχόλια και τα περισσότερα είναι επικριτικά για το κείμενο της, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους που έχουν σχετική εμπειρία από την Ελληνική αγορά του διαδικτύου. Όμως, αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των blogs; Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων μέσω διαδικτύου; Η Tsotsis έγραψε την γνώμη της και οι χρήστες έγραψαν την δική τους. Αν η Tsotsis απαντήσει:

Sorry guys, my bad. I should make a better research next time.

θα μπορεί κανείς να της δώσει άδικο; Ναι, έκανε ένα λάθος το οποίο όμως αναγνώρισε. Όλοι κάνουμε λάθη και όποιος πει ότι δεν κάνει λάθη, λέει ψέμματα. Το κακό είναι ότι τα δικά της λάθη -και γενικότερα τα λάθη των bloggers- δεν τα βλέπει μόνο το αφεντικό της (σσ. ο Michael Arrington έγραψε στα σχόλια "Why isn't this on your personal blog, Alexia?") αλλά ένα τεράστιο κοινό που μπορεί να επισημάνει πολύ εύκολα το λάθος.

Μέσα μου πάντως, την ζηλεύω που έκανε αυτό το post. Όχι επειδή μου αρέσει ή συμφωνώ μαζί του. Αλλά γιατί έχει την δυνατότητα να αποκτήσει ακόμα πιο ειλικρινείς σχέσεις με το κοινό της..

[photo via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Connected. Με το κοινό σου.”

  1. Ο/Η Capoglou λέει:

    ναι αν είχε παραδεχτεί το λάθος τις κ έγραφε διόρθωση... Τέλοσπαντων έχει δικαίωμα να έχει τη γνώμη της. Απλά έγινε λίγο πιο διάσημη στο Ελληνικό κοινό

  2. Ο/Η dkalo λέει:

    @Capoglou Μα δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο στο άρθρο. Στο twitter πάντως φάνηκε αρκετά διαλλακτική και είπε πώς ήθελε να δείξει την εξάρτηση του σύγχρονου ανθρώπου από το internet και όχι να κριτικάρει την Ελληνική τεχνολογία. https://twitter.com/alexia/status/107745148435300352

  3. Ο/Η Dimflo λέει:

    Naf said. Best comment/answer by Arrington."Michael Arrington · Top Commenter · Founder at TechCrunchIt's always fireworks when you mix American ignorance with European defensiveness and insecurity. Why isn't this on your personal blog, Alexia?"

  4. Ο/Η dkalo λέει:

    @Dimflo Αν έφαγε τέτοιο κράξιμο η Tsotis on air (βλ. "American ignorance"), φαντάσου τι θα της έχει πει in private.

  5. Ο/Η pokergosh λέει:

    Γυναίκες..

    Περιμένεις να είναι αντικειμενικές ?