Google+: 4 στους 5 χρήστες είναι ανενεργοί [Infographic]

Σε μερικές μέρες το Google+ κλείνει 2 μήνες ζωής. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω του και όχι άδικα, αφού αποτελεί την πιο αξιόλογη προσπάθεια της Google να δημιουργήσει ένα social network το οποίο θα χαρακτηριστεί επιτυχημένο. Η Bime Analytics διεξήγαγε μία έρευνα ανάμεσα σε 10 εκατ. χρήστες με σκοπό να καταγράψει διάφορα στατιστικά που αφορούν το νέο κοινωνικό δίκτυο, με τα αποτελέσματα όσον αφορά τον αριθμό των ενεργών χρηστών να είναι απογοητευτικά.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα το 83% των χρηστών του Google+ θεωρούνται ανενεργοί, δηλαδή έχουν ανεβάσει κάτι σε αυτό το πολύ 1 φορά. Αυτό βέβαια αποτελεί ένα γενικότερο πρόβλημα των κοινωνικών δικτύων. Παίρνοντας για παράδειγμα το Twitter, βλέπουμε πως το 40% των χρηστών του δεν έχει ανεβάσει ούτε ένα tweet. Παράλληλα το 80% των χρηστών του έχουν ανεβάσει λιγότερο από 10 tweets, γεγονός που υποδηλώνει πως οι περισσότεροι δημιουργούν έναν λογαριασμό σε κάθε social network απλώς για να του ρίξουν μια ματιά, κάτι που είναι αλήθεια αφού το παρατηρώ και με τον εαυτό μου.

Αυτούς τους δύο μήνες έχει γίνει αρκετός λόγος γύρω από την αναλογία ανδρών-γυναικών που είναι συνδεδεμένοι στο Google+ καθώς και για το ποια επαγγέλματα εκπροσωπούνται περισσότερο. Σήμερα βλέπουμε πως η αναλογία των δύο φύλων παραμένει ίδια, με μόλις το 30% από τους χρήστες να είναι γυναίκες. Αντίθετα, τον πρώτο καιρό το επάγγελμα που κυριαρχούσε ήταν αυτό του μηχανικού. Τώρα αυτό έχει αλλάξει, με τους μαθητές/φοιτητές να έχουν καταλάβει την πρώτη θέση και τους software engineers να ακολουθούν. Μπορείτε να διαβάσετε ακόμα περισσότερα στο παρακάτω infographic.

Πατώντας πάνω του θα το δείτε σε μεγαλύτερη μορφή.

 

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.