Xperia Play: το gaming στοίχημα που θα κερδίσει η Sony Ericsson [Review]

Sony Ericsson Xperia Play

Όταν τον περασμένο Φλεβάρη βρέθηκα στην Βαρκελώνη για το Mobile World Congress είδα πολλά ενδιαφέροντα νέα smartphones. Λάτρεψα το Sony Ericsson Xperia Arc, θεώρησα υπερβολικά τα 3D smartphones της LG και απόρησα που ο Eric Schmidt δεν θεωρούσε ως μεγαλύτερο αντίπαλο της Google το Facebook. Όμως, το μεγαλύτερο ερωτηματικό στα μάτια μου ήταν το Sony Ericsson Xperia Play.

Ο Steve Jobs χαρακτήρισε πριν από μερικούς μήνες το iPod Touch ως την φορητή παιχνιδομηχανή με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Ίσως να έχει δίκιο αλλά όταν μιλάμε για σοβαρό portable gaming, το μυαλό των περισσοτέρων πάει στο PSP και στο Nintendo 3DS. Όμως, η υπολογιστική δύναμη των smartphones αυξάνεται κάθε μέρα και δεν απέχουμε πολύ από την στιγμή που θα δούμε τα πρώτα smartphones που θα κάνουν τις κονσόλες, με διάρκεια ζωής 4-5 ετών, να μοιάζουν απαρχαιωμένες.

Γι αυτό τον λόγο, η Sony Ericsson παρουσίασε το Xperia Play. Εκτός από ένα πλήρες smartphone που εφοδιάζεται με την τελευταία έκδοση του Android (σσ. 2.3), πρόκειται και για μία παιχνιδομηχανή με όλα τα πλήκτρα που έχει ένα χειριστήριο του Playstation 3: Σταυρός, πλήκτρα επιλογών (τρίγωνο, τετράγωνο, X και κύκλος), Select, Start και R1 - L1. Κατά συνέπεια, τα παιχνίδια δεν βασίζονται μονάχα στην οθόνη αφής όπως συνέβαινε μέχρι στιγμής στο iPhone και στα Android Smartphones αλλά στα physical πλήκτρα που κάνουν την εμπειρία του gaming ακόμα καλύτερη.

Τις επιπλέον δυνατότητες του Xperia Play έχουν ήδη αρχίσει να τις εκμεταλλεύονται οι developers. Αυτή τη στιγμή στο Android Market υπάρχουν πολλά παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το Xperia Play και, μελλοντικά, θα είναι διαθέσιμα και στα υπόλοιπα Playstation Certified Smartphones. Οι πιο εντυπωσιακοί τίτλοι, κατά την γνώμη μου, που είναι διαθέσιμοι στο Xperia Play είναι το Fifa '10 (που, πιστέψτε με, ουδεμία σχέση έχει με το αντίστοιχο παιχνίδι στο iOS), το Splinter Cell Conviction, το Modern Combat και το Need For Speed Shift.

Σε αντίθεση με το Xperia Play προπαραγωγής που είχα δεί από κοντά στην Βαρκελώνη που αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα και μικρο-κολλήματα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, το Xperia Play που έχω στα χέρια μου για δοκιμή δεν αντιμετώπισε τέτοια προβλήματα. Σε όσα παιχνίδια δοκίμασα, η εμπειρία του gaming ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Πιθανότερη εξήγηση είναι η βελτίωση του Android καθώς πλέον το Xperia Play εφοδιάζεται με την έκδοση 2.3.3 που μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τον Snapdragon επεξεργαστή της Qualcomm στο 1GHz.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι το Xperia Play -ή Playstation Phone- έχει όλες τις δυνατότητες ενός high-end smartphone, τότε φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο για τους gamers που δεν θέλουν να κυκλοφορούν με 2 συσκευές. Η φωτογραφική μηχανή των 5.1 Megapixels κρίνεται ως αρκετά ικανοποιητική ενώ έχει την δυνατότητα να τραβάει και High Definition Video στα 720p.

Το Xperia Play είναι ένα μεγάλο στοίχημα που έχει να κερδίσει η Sony Ericsson, ίσως το δεύτερο μεγαλύτερο μετά την υιοθέτηση του Android. Είναι το πρώτο τηλέφωνο μίας σειράς από smartphones που θα επικεντρώνονται και στο gaming, εκτός από όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες. Δεδομένου ότι η Sony Ericsson δεν σκοπεύει να κρατήσει τα "Playstation Certified Smartphones" μόνο γι αυτή αλλά να ανοίξει την πλατφόρμα και σε άλλες εταιρίες, το Xperia Play θα προσπαθήσει να παίξει τον ρόλο του πρεσβευτή. Η αίσθηση που μου άφησε, είναι ότι θα τα καταφέρει.

Παρόλο που είμαι ένας casual gamer που λατρεύει τα arcade games του iOS, έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να παίζει στο Xperia Play και να αδιαφορεί για τα Angry Birds ή το Cut The Rope, παιχνίδια στα οποία έχω περάσει αμέτρητες ώρες..

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.