Η Apple έχει περισσότερα μετρητά από τις ΗΠΑ

Πιθανότατα έχετε ακούσει τις τελευταίες ημέρες τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ (!), όπου Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, προσπαθούν να τα "βρουν" για να την αποφύγουν. Πέρα από το ότι όλο αυτό κάτι μας θυμίζει, από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδα, κρύβει και μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, που έχει να κάνει και με την τεχνολογία: πως η Apple έχει... περισσότερα χρήματα από τις ΗΠΑ!

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να ξοδέψει μόλις $73.768 δισεκατομμύρια, σε αντίθεση με την Apple που έχει την σχετική άνεση, που της προσφέρουν τα $75.876 δισεκατομμύρια σε μετρητά! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Apple θα μπορούσε να... εξαγοράσει τις ΗΠΑ. Άλλωστε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας φτάνει τα 13 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ούτε η εταιρεία του Cupertino μπορεί να καλύψει. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας επιχειρηματικούς όρους, υπάρχουν πολλές εταιρείες που η Apple θα μπορούσε να εξαγοράσει, άλλα η κυβέρνηση των ΗΠΑ όχι.

Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά όμως, όσο τα γράφουμε, αφού με τις συγκεκριμένες δυνατότητες η Apple θα πρέπει απλά να υποστηρίξει την εταιρεία της, άλλα ο Μπάρακ Ομπάμα και η κυβέρνηση του ολόκληρο το κράτος.

[via], image [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Apple έχει περισσότερα μετρητά από τις ΗΠΑ”

  1. Ο/Η Ψαροτισμενοτικακης λέει:

    Δυσλεκτικός είσαι;