Συγχώνευση ΟΤΕ-Cosmote

Μια εταιρεία θα αποτελέσουν τελικά ο ΟΤΕ και η Cosmote, έπειτα από τη  συγχώνευση τους, που σημαίνει ενιαίες γενικές διευθύνσεις και ενοποίηση βασικών εμπορικών και επιχειρησιακών λειτουργιών στην σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Επιπλέον θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο καταστημάτων, που θα έχει σαν βασικό κορμό το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός.

 

Είναι παραπάνω από προφανές ότι η συγχώνευση αυτή γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης κρίσης και ειδικότερα σε μια αρκετά ανταγωνιστική αγορά. Πέρα από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στις δύο εταιρείες, σε διοικητικό επίπεδο, αναμένεται να κλείσουν περίπου 79 καταστήματα OTEShop και άλλα 61 σημεία εξυπηρέτησης πελατών του ΟΤΕ, ενώ θα κλείσουν και οι αποθήκες του οργανισμού, που θα χρησιμοποιεί πλέον εκείνες του Γερμανού. Όσον αφορά τα διοικητικά στόχος είναι η δημιουργία τεσσάρων ενιαίων γενικών διευθύνσεων στο marketing, τις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση πελατών και την εμπορική πολιτική, επικεφαλής των οποίων πιθανότατα θα αναλάβουν στελέχη της Cosmote.

Ένας ακόμη στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ είναι η δημιουργία μιας υπερδιεύθυνσης πληροφορικής, έπειτα από την συγχώνευση των πληροφοριακών συστημάτων. Έτσι θα εναρμονιστούν με τα αντίστοιχα συστήματα της Deutsche Telecom. Η θυγατρική της Cosmote, e-Value, θα αναλάβει το έργο της ενοποίησης των υπηρεσιών καταλόγου των δύο εταιρειών. Παράλληλα αναμένεται να μειωθούν οι τηλεπικοινωνιακές περιφέρειες σε 9 από 11, στα πλαίσια της γενικότερης μείωσης του λειτουργικού κόστους του ομίλου ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την διοίκηση του οργανισμού, θα απελευθερωθούν 317 θέσεις εργασίας, με τους εργαζόμενους να αξιοποιούνται σε άλλες θέσεις.

Πληροφορίες από εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.