Eric Schmidt: Η Apple κάνει αγωγές γιατί δεν μπορεί να καινοτομίσει

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, στράφηκε εναντίον της Apple μετά την πρόσφατη απόφαση του ITC (International Trade Commission) των ΗΠΑ η οποία αρχικά καταδικάζει την HTC για 2 πατέντες που φέρεται να αντέγραψε από την εταιρεία του Steve Jobs. Μιλώντας από το Τόκυο δήλωσε πως οι αγωγές που καταθέτει η Apple εμπνέονται από την ζήλεια της εταιρείας και επίσης στοχεύουν στο να βάλουν φρένο στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο αντίπαλο της, δηλαδή την Google.

Τα μεγάλα νέα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε μία έκρηξη στις πωλήσεις συσκευών που φέρουν το λειτουργικό Android, κάτι που σημαίνει πως οι ανταγωνιστές θα πρέπει απαντήσουν. Συνέχισε λέγοντας πως οι αγωγές είναι ο τρόπος της Apple να απαντήσει, αφού η τελευταία δεν μπορεί να απαντήσει με καινοτομίες. Ο Eric Schmidt ανέφερε επίσης πως η Google θα βοηθήσει την HTC στη μάχη που θα δώσει στις δικαστικές αίθουσες, ενώ παράλληλα εξέφρασε την σιγουριά του για μία επιτυχή έκβαση της δίκης, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα επιτευχθεί αυτή.

Πέρα από το θέμα των «καρφιών» εναντίον των αντιπάλων της Google, στην ίδια ομιλία μάθαμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά για το λειτουργικό της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ενώ τον περασμένο Μάιο οι πωλήσεις Android συσκευών έφταναν τις 400.000 ανά ημέρα, αυτές ανέρχονται σήμερα σε 500.000, δείχνοντας έτσι την επιτυχία που έχει το Android. Μέσα στα 3 χρόνια ζωής του λειτουργικού συστήματος της Google, έχουν ενεργοποιηθεί περισσότερες από 135 εκατομμύρια Android συσκευές.

Σε περίπτωση που η τελική απόφαση, που αναμένεται να βγει τον Δεκέμβρη, είναι καταδικαστική για την HTC, αυτή θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για το Android, αφού η Apple θα μπορέσει να αξιώσει περισσότερα χρήματα από τους κατασκευαστές για κάθε νέα συσκευή που θα φέρει το συγκεκριμένο λειτουργικό.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.