Το BoothChat.com μόλις δημιούργησε το casual photo chatting!

BoothChat

Ο Θανάσης Πολυχρονάκης είναι ένας από τους ανθρώπους που ζηλεύω και θαυμάζω. Αφού διαπίστωσε ότι η Ευρωπαϊκή startup κοινότητα υπολείπεται κατά πολύ συγκριτικά με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αποφάσισε να μαζέψει τα πράγματα του, την startup του και να βρεθεί στο San Francisco. Στο μέρος που μία μέρα brainstorming αντιστοιχεί σε 4 μήνες στην Ελλάδα.

Εκεί, κατάλαβε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν ότι ο κύκλος της πρώτης του startup (σσ. GeoWarp.com) είχε κλείσει. Έτσι, στο Startup Weekend του San Francisco ξεκίνησε να χτίζει την δεύτερη startup του, το BoothChat.com. Η ιδέα είναι πολύ απλή: γράφεις κάτι, το boothchat.com βγάζει μία φωτογραφία από την build-in camera του υπολογιστή και αυτό δημοσιεύεται. Με μία πρώτη ματιά, μου θυμίζει το chatroulette.com αλλά χωρίς τα προβλήματα του chatroulette.

Αρχικά, για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, πρέπει να κάνει login με το Facebook ή το Twitter account του. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος επιδειξίας στην άλλη πλευρά. Ακόμα, οι συζητήσεις είναι δημόσιες, δηλαδή μπορεί να τις δει και να συμμετάσχει οποιοσδήποτε.

Βέβαια, αν κάποιος θέλει, μπορεί να δημιουργήσει το δικό του δωμάτιο για να συνομιλεί με τους φίλους του. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή: αρκεί να γράψει στην address bar του browser BoothChat.com/όνομα-δωματίου. Σε αυτό το δωμάτιο, μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, αρκεί να έχει την διεύθυνση. Υπάρχουν όμως και αρκετά public δωμάτια στα οποία μπορεί κανείς να περάσει τον χρόνο του.

Εχθές, πέρασα αρκετές ώρες συνδεδεμένος στο BoothChat.com. Μου άρεσε. Φυσικά, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι είναι μία υπηρεσία που βγήκε στον αέρα στις 9 Ιουνίου ενώ η προώθηση της άρχισε την Κυριακή, πριν από 5 μέρες δηλαδή. Ήδη πάντως ετοιμάζονται να προστεθούν νέα features στο BoothChat.com όπως η δημιουργία ξεχωριστού profile για κάθε χρήστη αλλά και private messages.

Η μεγαλύτερη απορία μου ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα καταφέρει να αποκτήσει το BoothChat την αρχική κρίσιμη μάζα χρηστών. Απ' ότι με ενημέρωσε ο founder του, θα χρησιμοποιηθεί το -αρκετά ισχυρό- δίκτυο γύρω από το Startup Weekend, υπηρεσίες όπως το betali.st και το startupli.st ενώ, λογικά θα υπάρξεί και μεγάλη αύξηση των χρηστών από Facebook Ads. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη της κοινότητας του BoothChat είναι η Κλέλια Θέρμου. Μπορεί να μην έχει προηγούμενη εμπειρία από Community Management αλλά όταν μιλάμε για Startups, η εμπειρία παίζει μικρότερο ρόλο από το πάθος και την όρεξη για δουλειά.

Στα mail που ανταλλάξαμε με τον Θανάση, τον ρώτησα και για την χρηματοδότηση αυτού του project. Όπως μου είπε, δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ή συζήτηση μέχρι στιγμής με επενδυτικές εταιρίες. Αντίστοιχα, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη ώστε να δημιουργηθεί ένα revenue stream άμεσα. Η ομάδα του BoothChat επικεντρώνεται προς το παρόν στο προϊόν και η οικονομική πλευρά της startup είναι κάτι που θα τους απασχολήσει στο μέλλον.

Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να απογειώσει πραγματικά την υπηρεσία είναι μία mobile εφαρμογή. Το instant sharing μέσω του κινητού τηλεφώνου είναι ένα από τα τελευταία trends του web και πιστεύω ότι υπάρχει ένα σημαντικό κενό που μπορεί να καλύψει το BoothChat. Εξάλλου, το Facebook απέδειξε ότι το procrastination είναι τρόπος ζωής..

Note: Αξίζει να διαβάσετε το blog του Θανάση (aka @thanpolas), περιγράφει με πολύ όμορφο τρόπο την εμπειρία της μετακόμισης από την Ελλάδα και την Ευρώπη, στο San Francisco και την Αμερική. (link)

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το BoothChat.com μόλις δημιούργησε το casual photo chatting!”

  1. Ο/Η apas λέει:

    Excellent cover. Congrats http://www.away.gr