Το Facebook δοκιμάζει το "Happening Now" για ενημερώσεις σε ζωντανό χρόνο

Το Facebook άρχισε τη δοκιμή ενός νέου feature για την κεντρική σελίδα, το οποίο ονομάζεται "Happening Now". Σκοπός του είναι να εμφανίζει ειδοποιήσεις πραγματικού χρόνου για τους φίλους σας, σχετικά με τα check-ins, τα likes ή ακόμα και τα comments. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει ενεργοποιηθεί στους λογαριασμούς μερικών χρηστών κι αν όλα πάνε καλά, σύντομα θα το δούμε σε όλους τους υπόλοιπους.

Όπως φαίνεται και από την παρακάτω εικόνα, το Happening Now εμφανίζεται στο δεξί μέρος της οθόνης και ενημερώνεται αυτόματα κάθε φορά που ένας φίλος σας κάνει κάποια ενέργεια. Κάνοντας mouse-over στο αντίστοιχο νέο, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για αυτό χωρίς να χρειαστεί να φύγετε από την κεντρική σελίδα του Facebook. Ένα πρόβλημα που παρατηρήθηκε είναι πως αρκετές ειδήσεις εμφανίζονται δύο φορές, μία στο γνωστό σε όλους μας News Feed και μία στο feed του Happening Now. Αλλά μιας και η λειτουργία είναι σε δοκιμαστική περίοδο, μπορούμε να υποθέσουμε πως αυτά τα μικροπροβλήματα θα διορθωθούν σύντομα. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι σίγουρα μία ενδιαφέρουσα προσθήκη στο Facebook που θα δώσει έναν τόνο περισσότερης αμεσότητας σχετικά με το πως παρακολουθούμε τις πράξεις των φίλων μας.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε τα παρακάτω για το νέο feature του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου:

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζουμε ένα χαρακτηριστικό στο News Feed το οποίο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν που σχολιάζουν οι φίλοι τους ή σε τι κάνουν "like", ακριβώς τη στιγμή που αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν. Στη δοκιμή συμμετέχει ένα μικρό ποσοστό των χρηστών του Facebook, για την ακρίβεια μόλις ένα κλάσμα του εκατοστού. Καθώς μαθαίνουμε περισσότερα από τη δοκιμή, στις επόμενες βδομάδες θα συνεχίσουμε να κάνουμε βελτιώσεις και ίσως θα το ενεργοποιήσουμε σε περισσότερους χρήστες.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.