Ποιον browser προτιμούν οι αναγνώστες του www.away.gr?

web browser poll results

Όταν βάλαμε το poll για τον Μάιο στο www.away.gr, ξέραμε από πριν τις απαντήσεις καθώς μέσω του Google Analytics μπορούμε να δούμε ποιους browsers χρησιμοποιούν οι χρήστες μας. Ο λόγος όμως που μπήκε αυτό το poll ήταν για να δούμε αν ψηφίζουν χρήστες απ' όλους τους browsers και να κατανοήσουμε αν τα αποτελέσματα των polls που μπαίνουν στο www.away.gr ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και δεν απογοητευτήκαμε.

Πριν αναφερθούμε όμως στις διαφορές που υπάρχουν, ας δούμε τις ομοιότητες ανάμεσα στα αποτελέσματα του poll και στα στοιχεία του Google Analytics. Το 35.57% από εσάς, ψήφισε ότι χρησιμοποιεί τον Google Chrome. Η απόκλιση σε σχέση με το Google Analytics είναι μικρή καθώς, στην πραγματικότητα το 32.5% όλων των χρηστών του www.away.gr χρησιμοποιεί τον web browser της Google.

Οι μικρότερες διαφορές παρατηρήθηκαν στις δύο επιλογές που συγκέντρωσαν τα χαμηλότερα ποσοστά. Ο Safari ψηφίστηκε από το 4.9% των ερωτηθέντων ενώ η επιλογή "Other" συγκέντρωσε το 3.09%. Στην πραγματικότητα, το 4.79% των αναγνωστών του www.away.gr χρησιμοποιεί τον browser της Apple και το 3.4% έχει επιλέξει κάποιον λιγότερο mainstream browser.

Ας δούμε όμως που υπάρχουν και οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στην ψηφοφορία και τα στατιστικά του Google Analytics. Στον Mozilla Firefox και στον Internet Explorer. Από την μία, το 50.77% αυτών που ψήφισαν προτιμούν την "Αλεπού" ενώ μόλις το 5.67% δήλωσε την προτίμηση του για τον Internet Explorer της Microsoft. Το Google Analytics όμως μαρτύρησε ότι το 41.45% απ' όλους τους αναγνώστες χρησιμοποιεί τον Firefox ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του Internet Explorer τριπλασιάστηκε φτάνοντας το 17.8%.

Αν και το συνολικό δείγμα αυτών που ψήφισαν είναι μικρό (389 άτομα για την ακρίβεια), πιστεύω ότι δείχνει μία γενικότερη τάση για τους φίλους της τεχνολογίας στην χώρα μας. Από την μία, έχουμε τους χρήστες του Firefox που είναι πιο tech fans (αν και το ίδιο θα μπορούσα να πω και για τους φίλους του Chrome) και από την άλλη έχουμε τους χρήστες του Internet Explorer που είναι πιο "πρακτικοί" καθώς χρησιμοποιούν το internet ως τελικό προορισμό και όχι ως μέσο. Αυτό το λέω κρίνοντας από το γεγονός ότι ψήφισαν πολύ λιγότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους αναγνώστες του www.away.gr.

Πάντως, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι μόλις το 3.6% των επισκεπτών του blog μας χρησιμοποιεί τον απαρχαιωμένο Internet Explorer 6 που ακόμα και η ίδια η Microsoft προσπαθεί να εξαφανίσει από τον ψηφιακό, online κόσμο..

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ποιον browser προτιμούν οι αναγνώστες του www.away.gr?”

  1. Ο/Η xrbo λέει:

    chome και πάλι chrome.

    Απλός, ελαφρύς, γρήγορος, πλέον και με πολλά extentions!