Μία Android εφαρμογή κάνει το Facebook hacking μία απλή διαδικασία

Η ασφάλεια των WiFi δικτύων έχει συζητηθεί στο παρελθόν πολλές φορές και άλλες τόσες έχουμε δει τρόπους με τους οποίους αυτή παραβιάζεται. Αυτή τη φορά όμως μία εφαρμογή για Android μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται FaceNiff και προς το παρόν επιτρέπει τη σύνδεση με το λογαριασμό Facebook/Twitter και YouTube κάποιου που απλά είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο με εσάς.

Το FaceNiff παρακολουθεί τα πακέτα που ανταλλάσονται στο εκάστοτε ασύρματο δίκτυο, ακόμα κι αν αυτό προστατεύται με κωδικοποίηση WEP, WPA ή WPA2. Η μόνη απαίτηση για να λειτουργήσει η εφαμοργή, είναι να τρέχει σε rooted συσκευή. Ο Bartosz Ponurkiewicz, ο δημιουργός της εφαρμογής, υποστηρίζει πως αρκετά σύντομα θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε λογαριασμούς και άλλων ιστοσελίδων.

Στο παρελθόν είχε εμφανιστεί ένα extension για τον Firefox που είχε ακριβώς την ίδια λειτουργία, όμως τώρα απλά έχοντας ένα κινητό Android και πρόσβαση σε ένα WiFi hotspot η διαδικασία γίνεται πολύ πιο απλή, δείχνοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση ανοιχτών δικτύων WiFi για συναλλαγές μέσω Internet. Στο παρακάτω video γίνεται μία επίδειξη, όπου ο χρήστης μέσω του Android smartphone συνδέθηκε στον λογαριασμό του Facebook που ήταν ανοιχτός μέσω ενός desktop.

[via]

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.