Eric Schmidt: η "Συμμορία των Τεσσάρων" που οδηγεί την καινοτομία

Ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Eric Schmidt, ότι υπάρχουν μόλις τέσσερις εταιρείες, οι οποίες οδηγούν τον χώρο της καινοτομίας. Η Google, η Apple, η Amazon και το Facebook είναι αυτές και οι υπόλοιπες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις υπηρεσίες τους για να ικανοποιήσουν τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους μετόχους του. Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν μας προκαλεί έκπληξη. 

Η συνολική αξία των τεσσάρων αυτών εταιρειών αγγίζει το μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, μέγεθος δυσπρόσιτο από τις εποχές που μια μόνο εταιρεία έκανε "κουμάντο" στον χώρος της τεχνολογίας: η IBM την δεκαετία του 80 και αργότερα η Microsoft. Έκπληξη προκαλεί ίσως πως η τελευταία δεν περιλαμβάνεται στην λίστα του Schmidt, κάτι όμως απολύτως λογικό σύμφωνα με εκείνον. Η Microsoft πλέον δεν καινοτομεί και παρά το ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα με το Xbox συνεχίζει να ασχολείται κυρίως με τo Windows και το Office.

Επίσης θεωρεί πως η τετράδα αυτή δεν είναι εσαεί ανίκητη. Είναι αναπόφευκτο ίσως κάποια στιγμή να εισχωρήσουν στην "συμμορία" κι άλλες εταιρείες, με το Twitter και το PayPal να είναι επικρατέστερες για κάτι τέτοιο.

Τέλος δεν παρέλειψε να παραδεχθεί την ήττα της Google όσον αφορά το Facebook, θεωρώντας πως την ευθύνη φέρει εκείνος. Όπως είπε έβλεπε τον κίνδυνο να έρχεται άλλα δεν τον υπολόγισε σωστά, ωστόσο το θεωρεί άξιο συγχαρητηρίων που κατάφερε να διαμορφώσει την δική του ταυτότητα στο internet. Μάλιστα δεν ξέχασε να αναφερθεί στην προσπάθεια συνεργασίας με το Facebook στην αναζήτηση, κάτι που τελικά κατάφερε η Microsoft.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.