Byteme.digital - το print πέθανε, ζήτω το digital

Έχω την ισχυρή αίσθηση πως ο τίτλος δεν σας κέντρισε το ενδιαφέρον. Τα print media πεθαίνουν, αυτό το ξέρουμε. Τα digital ανεβαίνουν σταδιακά, ακόμα και σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα του 2011. Αδιάφορος ο τίτλος λοιπόν, σωστά; Λάθος. Η "είδηση" κρύβεται στο Byteme.digital, ένα ελληνικό digital περιοδικό το οποίο είναι πνευματικό τέκνο του Byteme.gr και έχει κάνει την εμφάνιση του στη ψηφιακή μας ζωή από την αρχή του έτους. Η θεματολογία του κινείται μεταξύ της ψυχαγωγίας, του gaming και της τεχνολογίας ενώ θα το βρεις στο App Store της γειτονίας σου κάθε μήνα, εντελώς δωρεάν. "Περιοδικό 2.0" όπως το χαρακτηρίζουν και οι δημιουργοί του.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης προσπάθειας κρύβεται στο γεγονός ότι είναι, από όσο γνωρίζω, η πρώτη ολοκληρωμένη ελληνική προσπάθεια παραγωγής ψηφιακού διαδραστικού περιεχομένου για το iPad, πάνω στα πρότυπα που έχει διδάξει εδώ και περίπου δύο χρόνια το Wired Magazine. Η άποψη μου είναι πως αν είσαι περιοδικό και θέλεις να περάσεις στην ψηφιακή εποχή δημιουργείς ένα προϊόν σε αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές, όχι άλλα PDFs και e-readers σε tablets. Αν και δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε 6 μήνες ζωής το Byteme.digital είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις για PC, MAC και Linux, ενώ εγώ θα ήθελα να δούμε σύντομα και μια έκδοση για το iPhone.  Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το περιοδικό, και να κατεβάσεις τα τεύχη του από εδώ.

Η περίπτωση του Byteme.digital δεν είναι μια κλασσική περίπτωση startup (σ.σ. το Byteme.gr από την άλλη είναι) συνεπώς θα ήταν περισσότερο ακριβές να το χαρακτηρίσουμε ως ένα -σοβάρο- side project από ένα online media το οποίο ψάχνει καινοτόμες ιδέες για να "θωρακίσει" σε μεγαλύτερο βαθμό την παρουσία του σε περισσότερες πλατφόρμες, πέρα από το Web. Η μέχρι τώρα πορεία του, με βάση κυρίως την ποιότητα του περιεχομένου, φαίνεται να δικαιώνει τις προσδοκίες των δημιουργών.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Byteme.digital - το print πέθανε, ζήτω το digital”

  1. Ο/Η vangelis λέει:

    Φοβέρο το byte.digital! Υπάρχει και το UDriver για ipad με θεματολογία για αυτοκίνητα, ελαφρώς πιο ποιοτικό.