9/5 – 15/5: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας

Mobile Phones Face

Όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες. Όχι μόνο στην ατμόσφαιρα αλλά και στην τεχνολογική αγορά. Στο www.away.gr γράφτηκαν σχεδόν 30 άρθρα (27 για την ακρίβεια) την εβδομάδα που μας πέρασε. Ας δούμε τα πιο "καυτά" από αυτά στην καθιερωμένη εβδομαδιαία μας ανασκόπηση.

Την παράσταση έκλεψε αδιαμφισβήτητα η εξαγορά του Skype από την Microsoft για (κρατηθείτε) 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Φαίνεται ότι η εταιρία του Bill Gates έκανε καλύτερη προσφορά από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους (σσ. Google - Facebook) και έκλεισε το deal μέσα σε λίγες μόλις μέρες.

Το διήμερο 10-11 Μαΐου διεξήχθη το ετήσιο συνέδριο της Google για τους developers, το Google I/O. Οι περισσότεροι από 5000 συμμετέχοντες απέκτησαν μία ειδική έκδοση του νέου Samsung Galaxy Tab 10.1 ενώ οι ανακοινώσεις της Google, όπως ήταν αναμενόμενο, εντυπωσίασαν αρκετό κόσμο. Την αρχή έκανε το Google Music, η μουσική online υπηρεσία του γίγαντα της αναζήτησης που είναι ακόμα σε closed beta και διαθέσιμη μόνο σε Αμερικάνους χρήστες. Την παράσταση όμως έκλεψε το Android @ Home, που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλο τους το σπίτι μέσω του Android smartphone τους. Την δεύτερη, και τελευταία, μέρα του συνεδρίου, η Google επιβεβαίωσε τις φήμες και ανακοίνωσε ότι στις 15 Ιουνίου θα αρχίσει η διάθεση των laptops με Chrome OS. Οι φοιτητές θα μπορούν να τα αποκτήσουν πληρώνοντας μόλις 20 δολάρια τον μήνα.

Στην αρχή της εβδομάδας, το Facebook παρουσίασε το αντίστοιχο project του Google 80-20, το hackamonth. Αυτό όμως που προκάλεσε τις περισσότερες συζητήσεις στην online κοινότητα, ήταν το σκάνδαλο που ξέσπασε με το Facebook, το Google και την Burson Marsteller. Εν συντομία, το Facebook προσέλαβε την B-M για να διαρρεύσει ιστορίες εις βάρος του Google αλλά ένας blogger αποκάλυψε την πλεκτάνη που είχε στηθεί.

Το Playstation Network, επιτέλους, επανήλθε σε λειτουργία και δείχνει να ξεπερνάει τα προβλήματα μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκε από hackers.

Το Σάββατο το βράδυ, διεξήχθη ο τελικός της Eurovision και οι Έλληνες του Twitter απέδειξαν ακόμα μία φορά την ευρηματικότητα και το χιούμορ τους όσο σχολίαζαν την διοργάνωση. Αξίζει να διαβάσετε τα πιο πετυχημένα tweets όπως τα συγκέντρωσε ο Χάρης.

Τέλος, στο notes.www.away.gr ανέβηκαν 2 ενδιαφέροντα άρθρα. Το ένα τιτλοφορείται "Καλά, 1600€ για ένα 13άρι laptop? Είσαι τρελός?" ενώ το άλλο ασχολείται με την (μη) χρήση των social media από τα Ελληνικά brands και αναφέρει 7 λόγους που αξίζει μία εταιρία να τα εντάξει στην καθημερινότητα της.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

[photo via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.