θα σκότωνες τον digital εαυτό σου για ένα ταξίδι στην Ρωσία?

Russian Facebook Roulette

θα ρισκάρατε ποτέ την ζωή σας παίζοντας Ρώσικη Ρουλέτα? Το πιθανότερο είναι ότι απαντήσατε όχι. Αν όμως σας λέγαμε ότι, αν επιζήσετε, μπορεί να πάτε ένα ταξίδι μίας εβδομάδας στην Ρωσία με όλα τα έξοδα πληρωμένα, θα το ξανασκεφτόσασταν? Πάλι όχι? ΟΚ, αν αντί να ρισκάρετε την ζωή σας, ρισκάρατε κάτι πολύ μικρότερο όπως το Facebook profile σας? Τώρα? Μήπως αλλάξατε γνώμη?

Ακριβώς αυτό είναι το concept πίσω από ένα application που παρουσίασε μία ομάδα από το Miami Ad School Europe του Βερολίνου για να προωθήσει την Ρώσικη vodka Standard. Αφού προσκαλέσετε 3 ακόμα φίλους σας, ξεκινάει το άτυπο παιχνίδι της Ρώσικης Ρουλέτας. Διαλέγετε το όπλο που έχει μόλις 1 σφαίρα και ο καθένας με την σειρά του τραβάει την σκανδάλη. Ένας από τους 4, δεν στέκεται τυχερός με αποτέλεσμα να διαγραφεί πλήρως το Facebook profile του. Οι 3 νικητές, συμμετέχουν στην κλήρωση για ένα ταξίδι στην Ρωσία.

Σίγουρα πρόκειται για ένα πρωτότυπο και έξυπνο concept αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε επιτυχία. Πλέον οι άνθρωποι -καλώς ή κακώς- είναι στενά συνδεδεμένοι με το Facebook profile τους και την διαδικτυακή έκδοση του εαυτού τους. Βέβαια, ξέροντας ότι ο "δολοφονημένος" μπορεί να είναι κάποιος από τους φίλους τους, αυξάνει το ενδιαφέρον και ίσως κάποιοι να τολμούσαν να ρισκάρουν. Εσείς?

[via]

Σχολιάστε >
49 σχόλια
|
Κατηγορίες:

49 απαντήσεις στο “θα σκότωνες τον digital εαυτό σου για ένα ταξίδι στην Ρωσία?”

  1. Ο/Η greekbox λέει:

    Σε λίγο καιρό φαντάζομαι ότι όλοι θα είναι κουρασμένοι από το Facebook και θα σβήνουν τους λογαριασμούς τους οικειοθελώς.
    Από ότι βλέπω η τρέλα ήδη αρχίζει να μειώνεται.