Η Google θα ανακοινώσει σήμερα το Google Music

Όπως φαίνεται η καθυστέρηση και η αναμονή για την ανακοίνωση του Google Music φτάνει σήμερα στο τέλος της. Η Google αναμένεται να εγκαινιάσει την δική της υπηρεσία online μουσικής σήμερα το απόγευμα στην Google I/O, το ετήσιο συνέδριο της εταιρείας.

Μετά λοιπόν την Apple και την Amazon, τώρα έρχεται και η Google να μπει στο παιχνίδι. Η Apple βέβαια με το iTunes θα συνεχίσει να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, την υποστήριξη των δισκογραφικών αφού, όπως η Amazon, ούτε και η Google κατάφερε να έρθει σε συμφωνία για να μπορεί να πουλάει τραγούδια μέσω της υπηρεσίας της. Όλα αυτά, τουλάχιστον σύμφωνα με το All Things Digital που φαίνεται να έχει πληροφορίες για τη σημερινή ανακοίνωση, μετά από συνομιλία του με τον Jamie Rosenberg, στέλεχος της Google στο τμήμα του Android.

Ο Jamie Rosenberg ανέφερε με λίγα λόγια πως οι δισκογραφικές με τις οποίες επικοινώνησε η Google προκειμένου να επιτύχει μία συμφωνία, δεν μοιράζονταν το ίδιο καινοτόμο όραμα που είχε ο κολλοσός της αναζήτησης, αφού ενδιαφέρονταν περισσότερο για μια επαγγελματική συμφωνία με παράλογους και μη βιώσιμους -σύμφωνα με τον ίδιο- όρους.

Μετά από την αποτυχία να έρθει σε συμφωνία με τις μεγάλες δισκογραφικές, η Google αποφάσισε να μην διαγράψει την υπηρεσία από την agenda της και γι αυτό, θέλησε αντίθετα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα αυτή χρησιμοποιείται. Φαίνεται πως το Google Music θα λειτουργεί περισσότερο ως ένας σκληρός δίσκος με μουσική στο cloud, ο οποίος θα μπορεί να περιέχει μέχρι και 20.000 τραγούδια τα οποία θα μπορείτε να τα ακούτε online μέσω από τον υπολογιστή ή την Android συσκευή σας. Για να αποφευχθεί η πειρατεία, το πιθανότερο είναι να μην μας δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσουμε αυτά τα τραγούδια από το Google Music. Συγκριτικά με την έτερη υπηρεσία του Amazon, να σας υπενθυμίσουμε πως εκείνη μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 1.200 τραγούδια, ένας αριθμός που είναι σαφώς πολύ μικρότερος από αυτόν που ακούγεται για την υπηρεσία της Google.

Η λογική λέει πως το Google Music δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμο για όλους από τώρα, αφού θα χρησιμοποιηθεί η γνωστή τακτική των beta invites. Να σας υπενθυμίσουμε πως το φετινό Google I/O θα αρχίσει σήμερα στις 19:00 και θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά από εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.