PaperPhone: Το πρώτο smartphone... από χαρτί!

Τι θα λέγατε αν είχατε ένα smartphone το οποίο δεν θα έσπαγε αν σας έπεφτε από τα χέρια ή αν το πετούσατε από τα νεύρα σας σε έναν τοίχο; Αν έχετε βρεθεί σε κάποια από τις 2 περιπτώσεις, σας έχουμε τη λύση. Αυτή ακούει στο όνομα PaperPhone. Το PaperPhone είναι το πρώτο smartphone το οποίο είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο, ηλεκτρονικό χαρτί.

Το νέο smartphone δημιουργήθηκε από το Human Media Lab της σχολής Πληροφορικής του Queen's University of Toronto και σύμφωνα με τους ίδιους, είναι το μέλλον των κινητών τηλεφώνων. Η οθόνη του μοιάζει με αυτή του Kindle της Amazon, αφού, όπως και εκείνο, το PaperPhone είναι κατασκευασμένο από το ηλεκτρονικό χαρτί με τεχνολογία e-Ink. Φυσικά, είναι πολύ ελαφρύ και μπορεί να διπλωθεί με πολλούς τρόπους, ενεργοποιώντας έτσι μία διαφορετική λειτουργία κάθε φορά. Για παράδειγμα, μπορείτε να σηκώσετε ελαφρά τη μία άκρη του για να αλλάξετε σελίδα στο eBook που διαβάζετε ή για να ακούσετε το επόμενο τραγούδι της playlist σας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που το δημιούργησαν, πιστεύεται πως μετά από μια δεκαετία, όλα τα smartphones θα λειτουργούν όπως αυτό το πρωτότυπο που βλέπουμε στο παρακάτω video. Στις 10 Μαΐου (σ.σ. αύριο) σε ένα συνέδριο που θα γίνει στο Vancouver του Καναδά, θα παρουσιάσουν το πρώτο διαδραστικό smartphone από χαρτί. Είναι αυτό το μέλλον των κινητών τηλεφώνων ή μήπως όχι; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.