Julian Assange: Το Facebook είναι η καλύτερη μηχανή κατασκόπων

Ο ιδρυτής του WikiLeaks και καταζητούμενος από τη Σουηδία και τις ΗΠΑ, Julian Assange, έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα Russia Today. Εκεί, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει το Facebook ως την πιο τρομακτική μηχανή κατασκόπων που έχει δημιουργηθεί ποτέ και υποστηρίζει πως όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στους servers του χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.

Η Russia Today έκανε ερωτήσεις στον Assange σχετικά με τις αναταραχές στη Λιβύη και την Αίγυπτο και για το ρόλο που έπαιξαν τα social media σε αυτά τα γεγονότα. Στη συνέντευξη αυτή ο ιδρυτής του WikiLeaks μιλάει κυρίως για το Facebook και για το ρόλο που παίζει αυτό στις μέρες μας. Αναφέρει πράγματα λίγο πολύ γνωστά, πως το Facebook είναι η πιο ολοκληρωμένη βάση δεδομένων, αφού περιλαμβάνει στοιχεία για την οικογένεια μας, τους φίλους μας, διευθύνσεις, τηλέφωνα, e-mails και άλλα πολλά, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών.

Παρόλαυτα, ξεκαθαρίζει πως το Facebook δεν δημιουργήθηκε από αυτές τις υπηρεσίες και δεν λειτουργεί για λογαριασμό τους, όμως οι αρχές των ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν νομικές και πολιτικές πιέσεις στο κοινωνικό δίκτυο, αρκετές για να το αναγκάσουν να τους δώσει όποια πληροφορία επιθυμούν.

Στη συνέχεια περνάει στο θέμα των cables που άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τον περασμένο Οκτώβριο. Υποστηρίζει πως τα έγγραφα που διέρευσαν χαρακτηρίζονται ως εμπιστευτικά και απόρρητα. Αυτά όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνα που χαρακτηρίζονται ως άκρως απόρρητα και στα οποία δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση. Από το στόχαστρο του Julian Assange δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα media γενικότερα, για τα οποία μας προτρέπει να αναρωτηθούμε αν o κόσμος μας θα ήταν καλύτερος χωρίς να υπάρχουν αυτά.

Το αν τα λεγόμενα του Julian Assange περιέχουν μια δόση αλήθειας ή όχι, καλύτερα να το αποφασίσετε μόνοι σας βλέποντας και το υπόλοιπο της συνέντευξης στο παρακάτω video.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.