Η Microsoft θέλει τους προγραμματιστές εφαρμογών iOS

Η Microsoft συνειδητοποιεί πως ένα από τα μέτρα επιτυχίας μιας πλατφόρμας, είναι το πλήθος των εφαρμογών που προσφέρει. Στην προσπάθεια της να δώσει μία επιπλέον ώθηση στο δικό της Marketplace, κυκλοφόρησε χθες ένα σύνολο εργαλειών το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους προγραμματιστές εφαρμογών iOS να μεταφέρουν πιο εύκολα τις εφαρμογές τους στα Windows Phone 7.

Μεταξύ των εργαλείων που είναι διαθέσιμα στους προγραμματιστές, είναι και ένα API mapping tool, το οποίο μπορούμε να το παρομοιάσουμε με ένα λεξικό - μεταφραστή. Η Microsoft αναφέρει γι αυτό:

Με αυτό το εργαλείο, οι προγραμματιστές εφαρμογών σε iPhone μπορούν να πάρουν τις εφαρμογές τους, να επιλέξουν τις κλήσεις API του iOS και να ρίξουν μια ματιά στις αντίστοιχες κλάσεις, μεθόδους και τα notification events των WP7. Ένας προγραμματιστής μπορεί να αναζητήσει μία κλήση API του iOS και να βρει την αντίστοιχη των WP7, μαζί με παραδείγματα γραμμένα σε C# και documentation σχετικό και με τις δύο πλατφόρμες.

Σίγουρα, είναι έκπληξη που δεν κυκλοφόρησε κάτι ανάλογο και για το Android, σε μια χρονική περίοδο που βλέπουμε τις τελευταίες έρευνες να δείχνουν μεγάλη βελτίωση στους αριθμούς των εφαρμογών που κυκλοφορούν για το λειτουργικό της Google. Βλέποντας όμως τις μόνο 15.000 περίπου εφαρμογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κατάστημα των WP7, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάποιο εργαλείο και για την άλλη μεγάλη πλατφόρμα του χώρου. Όσοι προγραμματιστές ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τα νέα εργαλεία, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά εδώ.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.