Apple: A trillion dollars IS cool

Apple Think Different

Ο Justin Timberlake, ως Sean Parker, είπε στον υποτιθέμενο Mark Zuckerberg της ταινίας "The Social Network" μία ιστορική, κατά την γνώμη μου, φράση: A million dollars isn't cool. You know what's cool? A billion dollars. Και, εκ του αποτελέσματος, αποδεινύεται ότι είχε δίκιο που πίστευε στο Facebook και στην αξία του. Η Apple όμως, έχει βαλθεί να αλλάξει λίγο αυτή την φράση: A billion dollars isn't cool. You know what's cool? A trillion dollars.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της USA Today, το market cap της εταιρίας του Steve Jobs, αν συνεχίσει να αυξάνεται με τους ρυθμούς των τελευταίων ετών, θα φτάσει στο 1.000.000.000.000 (τρισεκατομμύριο!) δολάρια μέσα στο 2014. Η αξία της Apple αυτή τη στιγμή ανέρχεται "μόλις" στα 300 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ κάθε χρόνο αυξάνεται κατά 59%. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, θα γίνει η πρώτη εταιρία με τόσο υψηλό valuation καθώς την πρώτη θέση κρατάει από το 2000 η Microsoft με market cap μόλις.. 650 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Αν αυτή την στιγμή μπορούσα να επενδύσω κάποια λεφτά, τότε θα τα έβαζα όλα στην Apple. Λαμβάνοντας υπόψιν μου ότι κατέχει μόλις το 10% της αγοράς υπολογιστών, είναι θέμα χρόνου να αρχίσει να αυξάνει τα έσοδα της και την διείσδυση στην συγκεκριμένη αγορά. Χωρίς να σκεφτώ καν το iPad, το iPhone και την "μηχανή παραγωγής χρημάτων" που ονομάζεται iTunes Store και περιλαμβάνει apps και τραγούδια..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.