Google Page Speed, για να κάνετε το site σας πιο γρήγορο

Google Page Speed

Η Google λατρεύει την ταχύτητα και κάνει ό,τι μπορεί για να μην σπαταλάει τον χρόνο των χρηστών της. Αυτός είναι και ο λόγος που επιβραβεύει μέσω του PageRank τα sites που φορτώνουν γρήγορα ενώ αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία του Google Instant. Σήμερα, έκανε ένα βήμα παραπέρα καθώς μία νέα εφαρμογή της, το Page Speed, είναι διαθέσιμη προς χρήση στα GoogleLabs.

Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της υπηρεσίας είναι απλός και εύκολος: βάζει κανείς το site που τον ενδιαφέρει και το Google αυτόματα διαμορφώνει ένα report για την ταχύτητα του site και για τις αλλαγές που προτείνει έτσι ώστε να γίνει ακόμα ταχύτερο. Βέβαια, απευθύνεται κυρίως σε web administrators καθώς αν κάποιος δεν έχει σχετικές γνώσεις και προσπαθήσει να διαβάσει την αναφορά, θα του φανούν.. Κινέζικα.

Ιδιαίτερα χρήσιμη αποδεικνύεται η δυνατότητα που δίνει το Page Speed για να συγκρίνει κανείς με παρόμοια site με το δικό του και να βλέπει τι αλλαγές πρέπει να κάνει για να φτάσει τον ανταγωνισμό. Ακόμα, το Page Speed διαμορφώνει ξεχωριστή αναφορά για την mobile έκδοση της κάθε ιστοσελίδας. Τέλος, η αναφορά κατηγοριοποιεί τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ανάλογα με την προσπάθεια που χρειάζονται και το αποτέλεσμα που θα φέρουν.

Για να το δοκιμάσετε, αρκεί να μπείτε σε αυτή την διεύθυνση: http://pagespeed.googlelabs.com/

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.