Όλη η ιστορία των web browsers σε ένα μόνο Infographic

the history of web browsers

Το 1994 δημιουργήθηκε ο πρώτος web browser, ο Netscape. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πρώτη γενιά του Opera ενώ στα μέσα του 1995 κυκλοφόρησε ο Internet Explorer 9. Fast forward 17 χρόνια αργότερα και βλέπουμε ότι ο πόλεμος έχει φουντώσει για τα καλά αφού ο Internet Explorer 9 απειλείται από τον Firefox 4 ενώ ο Google Chrome αυξάνει συνεχώς το ποσοστό του. Μάλιστα, με την τελευταία HTML5 προσθήκη που του επιτρέπει να αναγνωρίζει αυτά που του λέμε, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακός και ελκυστικός στο ευρύ κοινό. Αν αναρωτιέστε πώς φτάσαμε από τον Netscape στον Chrome και πόσο επιτυχημένες ήταν οι διάφορες γενιές των browsers, αρκεί να δείτε το infographic που ακολουθεί..

the history of web browsers infographic

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Όλη η ιστορία των web browsers σε ένα μόνο Infographic”

  1. Ο/Η decoding λέει:

    Πολύ καλό το graph, έχει ενδιαφέρον που δείχνει και το μερίδιο αγοράς.

    Πάντως πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο θυμάμαι χαρακτηριστικά την στιγμή που εγκαθιστούσα τον Firefox 0.x για πρώτη φορά. Και ήταν τόσο εντυπωσιακός σε σχέση με τον IE6, έχοντας tabs, φορτώνοντας πολύ πιο γρήγορα όλες τις σελίδες, το κάτι άλλο.

    Αυτή τη στιγμή έχει μείνει πίσω ο Firefox σε σχέση με τον Chrome, αλλά αυτό ίσως βελτιωθεί με τα νέα development cycles του Firefox.

    Και η μάχη των browsers συνεχίζεται...

    • Ο/Η dkalo λέει:

      "Και η μάχη συνεχίζεται", συμφωνώ απόλυτα. Χαμένος μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι ο Internet Explorer και πραγματικά κερδισμένοι είναι οι χρήστες που έχουν περισσότερες και ασφαλέστερες επιλογές στην διάθεση τους.

  2. Ο/Η Erinmore λέει:

    Μια μικρή διευκρίνηση. Ο πρώτος web browser δεν ήταν το Netscape αλλά ο Cello ;-)