WiFi Hotspots στο Metro του Λονδίνου μέχρι τον Ιούνιο του 2012

London underground

Περισσότεροι από τους μισούς υπόγειους σταθμούς του σιδηροδρομικού δικτύου του Λονδίνου θα διαθέτουν ασύρματη σύνδεση στο internet μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2012. Οι χρήστες του metro της πόλης, πήραν μια πρώτη γεύση από την δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου τον περασμένο Οκτώβρη. Η εξάμηνη αυτή περίοδος η οποία χρηματοδοτήθηκε από την BT, έδωσε την δυνατότητα σύνδεσης στις βόρειες γραμμές του υπόγειου δικτύου καθώς επίσης και στην αίθουσα έκδοσης εισιτηρίων του κεντρικού σταθμού.

Η δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, και τώρα οι αρμόδιοι του London Underground, έχουν καλέσει εταιρίες τηλεπικοινωνιών να υποβάλλουν προσφορές για μια σύμβαση που θα φέρει το Wi-Fi σε 120 σταθμούς του Λονδίνου, μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν στο διαδίκτυο μόνο όταν θα βρίσκονται στις πλατφόρμες των τρένων, και όχι όταν θα είναι μέσα στον συρμό. Ο ανάδοχος του έργου θα ανακοινωθεί έως τα τέλη του 2011 ενώ οι εργασίες θα αρχίσουν άμεσα.

Τον περασμένο Μάϊο ο δήμαρχος της πόλης, Boris Johnson, δήλωσε:

Every lamp post [and] every bus stop will one day very soon, and before the 2012 Olympics, be Wi-Fi enabled" as part of an effort by to position London as a world leader in technological innovation.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Transit Wireless LLC συνεργάζεται με το New YorkCity Transit, προκειμένου να προσφέρει Wi-Fi στο metro της Νέας Υόρκης. Ακόμα, η Σιγκαπούρη, το Βερολίνο και το Τόκιο προσφέρουν ασύρματη σύνδεση στον υπόγειο σιδηρόδρομό τους.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.