Facebook search engine?

Facebook search engine

Το Google έχει απλώσει παντού τα "πλοκάμια" του. Στα smartphones με το Android, στην διαφήμιση με το Google Ads, στις φωτογραφίες με το Picasa, στους Browsers με τον Chrome, στο social networking με το -αναμενόμενο- Google Circles. Ήρθε η ώρα όμως, κάποιος να σταθεί απέναντι στην core λειτουργία του Google, στην αναζήτηση. Ποιος άλλος από τον Mark Zuckerberg και το Facebook.

Σύμφωνα με ένα screenshot που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δίπλα στο γνωστό search box που υπάρχει για να αναζητούμε τους φίλους μας, τις Fan Pages και τα events, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα search box με τίτλο "Search The Web". Αρκετά ξεκάθαρο και δείχνει ότι το Facebook προσπαθεί να κατακτήσει ολοκληρωτικά το Web.

Η συμφωνία που υπάρχει με την Microsoft και το Bing είναι γνωστή: στην μηχανή αναζήτησης εμφανίζονται αποτελέσματα από το Facebook. Μήπως το επόμενο στάδιο της συμφωνίας είναι να επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν τις αναζητήσεις τους στο Bing κατευθείαν από το Facebook? Δεν μου ακούγεται απίθανο και σίγουρα θα εκτόξευε τα ποσοστά χρήσης της μηχανής αναζήτησης της Microsoft. Μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι η εταιρία του Steve Balmer έχει ένα μικρό ποσοστό από τις μετοχές του μεγαλύτερου social network παγκοσμίως.

Φυσικά, οι άνθρωποι του Facebook αρνούνται την ύπαρξη μίας τέτοιας υπηρεσίας και δηλώνουν επίσημα ότι πρόκειται για κάποιον ιό ή για κάποιο third-party add on. Προσωπικά, δεν τους πιστεύω, απλά προσπαθούν να μείνουν "under the radar" όσο ακόμα δουλεύουν στο search. Εξάλλου, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα τέτοιο feature στο Facebook θα μπορούσε να φέρει μεγάλες και αλυσιδωτές αντιδράσεις στο οικοσύστημα του διαδικτύου..

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Facebook search engine?”

  1. Ο/Η FoupasSearch-Engine λέει:

    http://www.foupas.com ελληνική πρωτιά για μία μηχανή αναζήτησης για το facebook ... foupas περισσότερες από 5.000 αναζητήσεις μηνιαίως μέσα στους πρώτους 5 μήνες λειτουργίας ...