Η AT&T εξαγόρασε την T-Mobile USA

AT&T bought T-Mobile USA

Η AT&T και η T-Mobile USA είναι 2 από τις 4 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Η AT&T έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο καθώς ήταν η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που διέθεσε το κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone. Η T-Mobile USA είναι γνωστή στην χώρα μας εμμέσως αφού ανήκει στον ίδιο όμιλο που ανήκει και ο ΟΤΕ, σε αυτόν της Deutsche Telekom. Από εχθές το βράδυ, οι 2 αυτές εταιρίες, έχουν γίνει ένα. Η AT&T ανακοίνωσε πώς εξαγόρασε την T-Mobile USA για 39 δισεκατομμύρια δολάρια, 25 σε μετρητά και τα υπόλοιπα 14 σε μετοχές.

Παρόλο που πρέπει να γίνουν πολλοί έλεγχοι και διάφορες άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, η συγχώνευση των δύο εταιριών αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνου. Αν η συμφωνία δεν προχωρήσει τελικά, η AT&T θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στον Γερμανικό κολοσσό ως "ποινή".

Αν ήμουν καταναλωτής στην Αμερική, δεν ξέρω αν θα ήμουν χαρούμενος ή όχι από αυτή την συμφωνία. Ο ανταγωνισμός μειώνεται καθώς πλέον μένουν μόνο 3 εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και ίσως να είναι πιο εύκολη η δημιουργία κάποιου cartel εις βάρος των καταναλωτών. Η άλλη όψη του νομίσματος όμως είναι πιο θετική καθώς ο νεοσύστατος κολοσσός έχει περισσότερα χρήματα για να επενδύσει σε LTE τεχνολογίες, περισσότερους πελάτες και καλύτερη κάλυψη δικτύου.

Θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς από τα παραπάνω θα συμβεί, αλλά ελπίζω να συμβεί το δεύτερο. Εξάλλου, οι ελεγκτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ φημίζονται για την σκληρότητα τους και για την τήρηση των κανόνων του ανταγωνισμού..

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η AT&T εξαγόρασε την T-Mobile USA”

  1. Ο/Η george λέει:

    Εγώ αν ήμουν καταναλωτής σίγουρα δνε θα ήμουν ευχαριστημένος