Η Google εξαγόρασε την Green Parrot για ακόμα καλύτερη ποιότητα στο YouTube

Google Green Parrot Pictures

H Green Parrot Pictures είναι μια εταιρία επεξεργασίας ψηφιακού video που εξειδικεύεται στην κίνηση σε ταινία και video. Το λογισμικό της εταιρίας του "πράσινου παπαγάλου" – όπως είναι γνωστή – επιτρέπει στα videos να γίνουν πιο εντυπωσιακά ακόμα και αν είναι παλιά, κουνημένα, με λίγα χρώματα και γενικότερα, χαμηλής ποιότητας. Στο site της παραπάνω εταιρίας μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε videos τα οποία έχουν περάσει μέσα από τέτοιου είδους επεξεργασία και να δείτε πόσο άλλαξαν. Ακόμα, αρκετές αλλαγές και βλετιώσεις μπορούν να γίνουν στην απεικόνιση των χρωμάτων ενώ δίνεται η δυνατότητα να προστεθούν και κάποια effects.

Η Green Parrot Pictures ιδρύθηκε από τον μηχανολόγο μηχανικό Anil Kokaram, ο οποίος είναι καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου. Έχει περάσει τα τελευταία έξι χρόνια του εργαζόμενος με μία μικρή ομάδα μηχανικών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του video σε επίπεδο ανάλυσης της εικόνας. Έχει βοηθήσει πολύ σε μεγάλες παραγωγές ταινιών του Hollywood όπως στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και στον Spiderman. Οπότε, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι δεν μιλάμε για μια μικρής κλίμακας τεχνολογική ανάπτυξη αλλά για κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Η Google, με την εξαγορά της Green Parrot, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το συλλογικό ταλέντο και τις καινοτομίες της ομάδας για να βελτιώσει την ποιότητα των video στο Youtube, αναφέροντας σε ένα blog post πως, για παράδειγμα, εικόνες από τα τελευταία γεγονότα στη Λιβύη οι οποίες έχουν τραβηχθεί από ερασιτεχνική κάμερα μπορούν να βελτιωθούν κατά πολύ με την χρήση αυτού του λογισμικού..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.