Το browsing με Android είναι κατά 52% γρηγορότερο από το iPhone

Όπως φαίνεται η ταχύτητα του Android κατά τη διάρκεια της φόρτωσης ιστοσελίδων, κερδίζει κατά κράτος αυτή του iOS. Όλα αυτά σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε η Blaze, μια εταιρεία που ασχολείται με τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας με την οποία ανοίγουν οι ιστοσελίδες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εκτελέστηκαν 43.000 διαφορετικές δοκιμές για να φτάσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Παρόμοιες έρευνες που έγιναν στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν sites που δημιουργήθηκαν μόνο για αυτό το σκοπό ή σε αντίθετη περίπτωση έτρεχαν μόνο σε ένα μικρό αριθμό ιστοσελίδων. Εδώ βρίσκεται η διαφορά, αφού, αυτή η έρευνα, έτρεξε σε ένα μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (~1000), με σκοπό να αυξηθεί η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της.

Αν και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του iPad 2 ο Steve Jobs υποστήριζε πως η νέα μηχανή JavaScript του iOS 4.3 είναι σχεδόν δύο φορές καλύτερη από την προηγούμενη έκδοση της, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έδειξαν εμφανή διαφορά στο χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων που δοκιμάστηκαν, στην πραγματικότητα έδειξαν... το αντίθετο(!) από αυτά που υποστήριζε ο Jobs. Ο μέσος χρόνος στο iOS 4.2 ήταν 3,18 δευτερόλεπτα, ενώ στο iOS 4.3 ήταν 3,25 δευτερόλεπτα. Μάλλον η JavaScript αποδίδει καλύτερα στα benchmark tests παρά στην πραγματικότητα. Όσον αφορά το λειτουργικό της Google, υπάρχει μια μείωση στο χρόνο του Android 2.3 έναντι της έκδοσης 2.2 αφού ο χρόνος μειώθηκε από τα 2,37 στα 2,14 δευτερόλεπτα.

Φαίνεται πως κατά το σχεδιασμό του Android, δόθηκε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο φορτώνουν οι ιστοσελίδες, έτσι ώστε να γίνεται σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Ο CTO της Blaze ανέφερε πως στο μέλλον θα προσπαθήσουν να αναλύσουν περισσότερο το πλεονέκτημα που αποκτούν οι συσκευές που τρέχουν πάνω σε Android. Παρόλαυτα, οι διαφορές που βλέπετε και στα παρακάτω διαγράμματα είναι της τάξης του 1 δευτερολέπτου, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό από τον χρήστη.

[via] [via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.