Το τσουνάμι καθυστερεί την άφιξη του iPad 2 στην Ιαπωνία

Apple iPad 2 event

Η Apple έχει αναβάλει επ' αόριστον την κυκλοφορία του iPad 2 στην Ιαπωνία, λόγω της μεγάλης φυσικής καταστροφής που προκλήθηκε στην χώρα την περασμένη εβδομάδα από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Η Apple είχε σχεδιάσει να φέρει τον διάδοχο του iPad στην Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου, την ίδια ημέρα δηλαδή με τις υπόλοιπες σημαντικές αγορές του κόσμου.

Η Natalie Kerris, εκπρόσωπος της εταιρίας, δήλωσε:

Θα καθυστερήσουμε την έναρξη των πωλήσεων του iPad 2 στην Ιαπωνία, καθώς η χώρα και οι ομάδες μας έχουν επικεντρωθεί στην επούλωση των πληγών από την πρόσφατη καταστροφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple είναι μία από τις πολλές εταιρίες που προσφέρουν βοήθεια στις αρχές της πληγείσας χώρας από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής, επιτρέποντας στους χρήστες του iTunes να προσφέρουν την βοήθεια τους στον Ερυθρό Σταυρό, με το πάτημα ενος κουμπιού. Επιπρόσθετα, το Apple Store του Τόκυο επέτρεψε στους πελάτες του να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές και το Wi-Fi για να διαβάσουν ειδήσεις και να ενημερώσουν τους συγγενείς τους για την υγεία τους ενώ οι υπάλληλοι του καταστήματος μπορούσαν να κοιμηθούν στο κατάστημα αν το σπίτι τους είχε υποστεί υλικές ζημίες. Ακόμα, στελέχη της εταιρίας του Cupertino βοήθησαν τους “πελάτες” της με τις συσκευές τους (ακόμα και μετά το κλείσιμο του καταστήματος στις 10μ.μ.), φέρνοντας εκτός καταστήματος φορτιστές και καλώδια για να φορτίσουν τα κινητά τους.

Κρίνοντας από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η αναβολή της άφιξης του iPad 2, δεν πρέπει να απασχολεί τους Ιάπωνες καθώς τώρα έχουν, δυστυχώς, να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.