RIP Microsoft Zune..

Microsoft Zune

Τον Απρίλιο του 2006, όταν ο Steve Balmer παρουσίαζε το Microsoft Zune λέγοντας ότι μπορεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του iPod σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 5 χρόνια αργότερα θα έπεφταν οι τίτλοι τέλους για το Media Player της Microsoft. Παρόλο που η εταιρία του Redmond δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, οι φήμες που κυκλοφορούν λένε ότι το Zune HD ήταν το τελευταίο Zune που βγήκε από την γραμμή παραγωγής.

Τουλάχιστον από άποψη Hardware γιατί η ανάπτυξη του λογισμικού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και αναμένεται να ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στα κινητά τηλέφωνα που εφοδιάζονται με Windows Phone 7. Το πιο ενδιαφέρον είναι η συνέχιση της υπηρεσίας Zune Pass που ο καθένας, πληρώνοντας 15 δολάρια τον μήνα, μπορεί να ακούσει όση μουσική θέλει μέσω streaming.

Το cloud είναι ένα σημαντικό όπλο που ακόμα η Microsoft δεν έχει εκμεταλλευτεί πλήρως. Ίσως είναι το μοναδικό σημείο που μπορεί να "χτυπήσει" αυτή τη στιγμή στην Apple και τα πρωτεία του iTunes Store ως το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής. Αυτό που μένει να δούμε είναι για πόσο καιρό ακόμα η Apple θα αρνείται να συμμετάσχει στο cloud και θα αφήνει διάφορες streaming υπηρεσίες όπως το Last.fm, το Spotify και το Zune να κερδίζουν μικρά κομμάτια από το μερίδιο της..

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.