Google CEO: Η χρήση του mobile internet αυξάνεται πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε

Η χρήση του Internet μέσω των smartphones αυξάνεται με μεγαλύτερο ρυθμό από ότι υπολόγιζε η Google, είπε ο CEO της εταιρείας, Eric Schmidt, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του Internet Advertising Bureau.

Ως ενδεικτικό αυτής της αύξησης, έφερε μερικά στατιστικά από το φετινό Super Bowl που έγινε τον περασμένο μήνα. Αν κάποιος κοιτάξει τις αναζητήσεις με το λήμμα "Chrysler" που έγιναν κατά τη διάρκεια του τελικού, θα παρατηρήσει πως αυτές των κινητών τηλεφώνων ήταν αυξημένες κατά 102 φορές, ενώ αυτές των desktop ήταν αυξημένες κατά 48 φορές. Ακόμα μεγαλύτερη διαφορά εμφανίζεται στην αναζήτηση για το "GoDaddy", που στα κινητά ήταν x315 ενώ στα desktop μόλις x38!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το 78% των κατόχων smartphones χρησιμοποιούν το κινητό κατά τη διάρκεια των αγορών τους. Ο Eric Schmidt πρόσθεσε:

Αυτό είναι το μέλλον που όλοι θα ακολουθήσουμε. Βλέπουμε τα γραφήματα, και η αλλαγή αυτή υπέρ της χρήσης του Internet μέσω των smartphones γίνεται ακόμα πιο γρήγορα από ότι έλεγαν οι προβλέψεις μας. Επιτέλους η τεχνολογία πλησιάζει τις υποσχέσεις που δίναμε τόσο καιρό.

Με βάση τις προβλέψεις του CEO, και από τις 4 Απριλίου εκτελεστικού διευθυντή, της Google οι διαφημίσεις στα κινητά μπορεί να φτάσουν τα $200 δις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το πότε θα γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή η αγορά αυτή φτάνει τα $17 δις, με το μερίδιο της Google να φτάνει τα $2,5 δις ανά έτος. Μία τέτοια αύξηση δεν έχει επαναληφθεί. Ο προφανής λόγος είναι πως η χρήση των smartphones γίνεται ολοένα πιο εύκολη και άνετη, κι αυτό είναι που κάνει τις προβλέψεις του Schmidt να μην φαντάζουν και τόσο περίεργες.

Εσείς τι χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση στο Internet όταν είστε έξω από το σπίτι/γραφείο; Το smartphone, το laptop, κάποιο tablet ίσως; Μπορείτε να ψηφίσετε και στο poll του www.away.gr στην κεντρική μας σελίδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία που έδωσε ο Schmidt:

[via] [image]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.