NewsMix & Flipboard: ο μόνος λόγος να αγοράσει κάποιος τώρα iPad

iPad NewsMix App

Για το υπερβολικά αργοπορημένο λανσάρισμα του Apple iPad στην Ελληνική αγορά δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο σχόλιο. Η Apple αποφάσισε ότι το iPad πρέπει να έρθει στην Ελλάδα έναν χρόνο ακριβώς μετά την επίσημη κυκλοφορία του στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο και, όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξε αρκετή γκρίνια και διάφορα αρνητικά σχόλια. Ήμουν κι εγώ ένας από αυτούς που θεωρούσαν την αγορά ενός iPad τώρα λάθος. Και ακόμα είμαι. Αλλά υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μου έβαλαν διάφορες σκέψεις στο μυαλό. Όπως το Flipboard και το NewsMix.

Και οι δύο αυτές εφαρμογές χαρακτηρίζονται ως "social magazines" και πιστεύω ότι είναι ένας όρος που περγράφει απόλυτα τις λειτουργίες τους. Στην ουσία, αναλύουν όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν στα accounts μας στο Twitter, στο Facebook και στο Google Reader και μας τις παρουσιάζουν με τρόπο που να θυμίζει περιοδικό.

Οι διαφορές ανάμεσα στις 2 εφαρμογές, είναι αρκετές. Το Flipboard μας επιτρέπει να επέμβουμε στην κατηγοριοποίηση των νέων ανάλογα με την πηγή προέλευσης τους (δηλαδή Twitter Accounts, Twitter Lists, Facebook κτλ) ενώ στο NewsMix η κατηγοριοποίηση των νέων έχει γίνει με βάση την θεματολογία τους, ανεξάρτητα από την πηγή που προέρχονται.

Μία ακόμα διαφορά είναι πώς στο NewsMix υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία με τις φωτογραφίες και τα videos που ανεβαίνουν στα social networks που έχει επιλέξει ο χρήστης ενώ στο Flipboard όλα τα media εμφανίζονται εντός της κάθε κατηγορίας - "περιοδικού" που ανοίγει ο χρήστης.

Το interface των δύο εφαρμογών είναι παρόμοιο καθώς υπάρχουν 1-2 παράγραφοι από κάθε link ενώ αν ο χρήστης θέλει να διαβάσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αρκεί να πατήσει πάνω στην οθόνη για να ανοίξει το πλήρες άρθρο. Το Flipboard θυμίζει κυριολεκτικά περιοδικό καθώς υπάρχει σχετικό effect που σε κάνει να νομίζεις ότι γύρισες την σελίδα ενώ στο NewsMix τα νέα εμφανίζονται κάθετα και ο χρήστης κάνει scroll down για να δει τα υπόλοιπα νέα.

Επειδή όμως το iPad δεν απευθύνεται μόνο σε χρήστες που είναι ενεργά μέλη σε social networks, και οι 2 εφαρμογές έχουν κάποια προεπιλεγμένα sources σχετικά με συγκεκριμένα topics ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι τα "social magazines". Σίγουρα πρόκειται για μία επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνονται τα νέα και στον τρόπο απεικόνισης τους.

Είναι πολύ καλύτερο και ευκολότερο για τους χρήστες να παρακολουθούν τα sites που τους ενδιαφέρουν με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό "περιτύλιγμα" από το να αναγκάζονται να ανοίξουν 15 tabs στον Firefox ή στον Google Chrome. Αν δεν ήξερα ότι στις 2 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του iPad, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το αγόραζα για να χρησιμοποιώ το NewsMix και το Flipboard.

[Disclaimer: Το Apple iPad που δοκιμάζουμε αυτές τις εφαρμογές μας έχει δωθεί για δοκιμή από το Πλαίσιο]

iPad Flipboard App

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.