Google Chrome: Έρχονται δραστικές αλλαγές στο interface;

Οι άνθρωποι πίσω από τον Google Chrome σκέφτονται να κάνουν σημαντικές αλλαγές στο interface του δημοφιλούς browser, σύμφωνα με την ConceivablyTech.

Μεταξύ των αλλαγών που σκέφτονται στην Google, είναι η αφαίρεση της address bar, κάτι που -αν γίνει- θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έχουμε δει στον browser, από την πρώτη έκδοση του. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 εναλλακτικές, η classic, η compact, η sidetab και τη touch. Η Google αναφέρει πως στόχος της είναι να υποστηρίζει και τις 4 μορφές του interface, τις οποίες μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα.

Η compact είναι αυτή, την οποία αξίζει να σχολιάσουμε, αφού η διαφορά της σε σχέση με την τρέχουσα έκδοση είναι μεγάλη. Η βασική ιδέα είναι πως αντί για τις 2 γραμμές (με τη μία να περιλαμβάνει τα tabs και την άλλη όλα τα κουμπιά του Chrome), θα υπάρχει μόνο μία, η οποία θα τις συνδυάζει και τις δύο. Πλέον θα έχουμε πολλές address bars, μιας και το κάθε tab θα έχει τη δικιά του. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι πως ο χρήστης θα έχει ακόμα περισσότερο ελεύθερο χώρο, συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στην μινιμαλιστική άποψη με την οποία σχεδιάστηκε ο Google Chrome. Αντίθετα, η compact μορφή αφαιρεί από τον χρήστη τη δυνατότητα να βλέπει οποιαδήποτε στιγμή τη διεύθυνση της σελίδας όπου βρίσκεται. Δυστυχώς, με αυτή τη μορφή γίνονται πιο εύκολες οι επιθέσεις phishing, αφού από τη στιγμή που θα φορτώσει η σελίδα θα είναι πιο δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν βρίσκεται στο ebay.com ή στο ebay.dsafncdsc.com.

Όπως είναι φανερό από τις παρακάτω εικόνες, η Google προσπαθεί να βρει τρόπους για να ελευθερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στην οθόνη.

Η δεύτερη αλλαγή, που ίσως να είναι και τελική, είναι η δυνατότητα ύπαρξης πολλαπλών profiles στον browser. Ανοίγοντας ένα νέο tab θα μπορείτε να επιλέξετε κάποιο άλλο profile, λύνοντας έτσι τα χέρια των χρηστών σε περίπτωση που για παράδειγμα θέλετε να έχετε παράλληλα συνδεδεμένα 2 ή περισσότερα Google Accounts. Το ποιο profile είναι ενεργοποιημένο, θα φαίνεται δίπλα στα πλήκτρα ελαχιστοποίησης/μεγιστοποίησης/κλεισίματος.

Τέλος, η τρίτη αλλαγή αφορά έναν τρόπο που θα διευκολύνει τους χρήστες όταν αυτοί αρχίζουν να πληκτρολογούν κάτι στη γραμμή διεύθυνσης (omnibox history). Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία αυτή υπάρχει ελέγχοντας τις σελίδες που βρίσκονται στο ιστορικό του browser. Αυτό που θέλει να προσθέσει η Google, είναι να γίνεται διαφορετικά ο έλεγχος για να έχουμε αποτελεσματικότερες προτάσεις. Η λειτουργία αυτή μοιάζει με το Google Instant.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το πότε θα γίνουν διαθέσιμες οι νέες αλλαγές του Google Chrome.

1. Οι 4 εναλλακτικές στις αλλαγές του interface

2. Πολλαπλά profiles στον browser

3. Πως θα λειτουργεί το omnibox history

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.