Turbo-X Tablet 450 Review, με οθόνη 11.6 ιντσών και Windows 7

Turbo-X Tablet 450

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα για λίγες μέρες στα χέρια μου ένα Turbo-x 450, το tablet του Πλαισίου με οθόνη 11.6 ιντσών και Windows 7. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το μέγεθος του και το βάρος του. Λόγω της μεγάλης του οθόνης, και το βάρος ήταν αυξημένο. Βέβαια, πιστεύω ότι συγκριτικά με οποιοδήποτε laptop είναι ελαφρύτερο και σίγουρα καλύτερη λύση για χρήση on-the-go.
Το λειτουργικό σύστημα, δυστυχώς, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο hardware και στην οθόνη αφής του TX-450. Όντας συνηθισμένος στο iOS και στο Android, θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε σημείο στην οθόνη για να κάνω scroll στην εκάστοτε εφαρμογή που έχω ανοιχτή.

Στην αντίπερα όχθη βέβαια, το λειτουργικό σύστημα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα χάρη στις άπειρες, πρακτικά, εφαρμογές που υπάρχουν για τα Windows 7. Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να βρω ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για να κάνω το οτιδήποτε. Video έβλεπα μέσω VLC, μουσική άκουγα από το iTunes και στο internet σέρφαρα από τον Google Chrome, σαν να βρισκόμουν στον desktop υπολογιστή μου. Το TX-450 μπορούσε να ανταποκριθεί χωρίς πρόβλημα και ξαφνικά "παγώματα" της οθόνης στην ταυτόχρονη αναπαραγωγή video και web-surfing.

Το virtual keyboard ήταν αρκετά βολικό, τα εικονικά πλήκτρα είχαν το κατάλληλο μέγεθος και δεν μου δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά την χρήση του. Σε αυτές τις 4 μέρες που το χρησιμοποιούσα, δεν θυμάμαι να έκανα κάποιο λάθος στην πληκτρολόγηση όπως μου συμβαίνει αρκετά συχνά σε Samsung Galaxy Tab.

Αυτό που μου δημιούργησε αρνητική εντύπωση και βρήκα ενοχλητικό, ήταν το γεγονός ότι κατά την μετάβαση από landscape mode σε portrait mode, η οθόνη του TX-450 έσβηνε τελείως για 2-3 δευτερόλεπτα μέχρι να αλλάξει το orientation του. Θα ήθελα να είναι πολύ πιο γρήγορο στην αλλαγή ενώ αν υπήρχε και κάποιο ωραίο animation, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Η μπαταρία του TX-450 χρειάστηκε μόλις 1 φόρτιση στις 4 μέρες. Για το μέγεθος της οθόνης, θεωρώ ότι η απόδοση της μπαταρίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Θα ήθελα όμως το boot-άρισμα να γίνεται πιο άμεσα και να μην χάνω χρόνο περιμένοντας μέχρι να ανοίξουν τα Windows και να είναι πλήρως λειτουργικό το tablet.

Όταν χρειάστηκε να το αποχωριστώ, τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Ναι μεν με βόλευε η λειτουργία του TX-450 αντί να χρησιμοποιώ συνέχεια το laptop μου αλλά θα ήθελα κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα, σχεδιασμένο ειδικά για portable συσκευές όπως Android ή Windows Phone 7. Ίσως να ήθελα και λίγο μικρότερη οθόνη για ακόμα μεγαλύτερη φορητότητα..

Turbo-X Tablet 450

Turbo-X Tablet 450

Σχολιάστε >
13 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.