Latitude + Panoramio = γρήγορο GeoTagging φωτογραφιών

Πολλοί είναι οι χρήστες που θέλουν να δώσουν γεωγραφική ταυτότητα στις φωτογραφίες τους, το γνωστό μας GeoTagging, αφού έτσι μπορείτε να γνωρίζετε και μετά από 5-10 χρόνια που βρισκόσασταν ακριβώς, τη στιγμή που τις τράβηξατε. Στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα με GPS, αυτή η λειτουργία γίνετε αυτόματα. Τι συμβαίνει όμως όταν βγάζετε φωτογραφίες με μια απλή φωτογραφική μηχανή που δεν έχει τρόπο nα καταγράφει την τοποθεσία;

Υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη, την οποία και δεν σας συνιστούμε, είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα βιβλιοθήκης εικόνων, όπως το Picasa, και να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας μία προς μία πάνω στο χάρτη που περιλαμβάνει. Εύκολα κανείς καταλαβαίνει πως όταν οι φωτογραφίες είναι πολλές, αυτή η διαδικασία είναι μαρτύριο.

Τη δεύτερη λύση έρχεται να μας προσφέρει η Google, χρησιμοποιώντας το Latitude και το Panoramio. Θα χρειαστεί να έχετε ανοιχτό το Latitude σε ένα κινητό, το οποίο θα υπολογίζει που βρίσκεστε, όσο εσείς θα βγάζετε τις φωτογραφίες με την ψηφιακή σας. Όταν γυρίσετε σπίτι συνδέεστε στο Panoramio και ανεβάζετε τις φωτογραφίες σας. Αυτό με τη σειρά του, θα δει πότε τραβήχτηκαν (ημερομηνία και ώρα) και, αφού κάνει μια διασταύρωση με τη βάση δεδομένων του Latitude, θα προσθέσει την τοποθεσία σε κάθε μία από τις εικόνες σας.

Η υπηρεσία όμως έχει ένα μειονέκτημα. Δεν υπάρχει τρόπος, ακόμα, να κάνει κάποιος εξαγωγή των geotagged φωτογραφίων από το Panoramio. Ας ελπίσουμε πως η Google σκοπεύει σύντομα να ενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία και στο Picasa. Μπορείτε να δείτε περισσότερες ιδέες για αυτόματο geotagging εδώ, αν και οι υπόλοιπες είναι πιο περίπλοκες.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτή την υπηρεσία, στο blog της Google.

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Latitude + Panoramio = γρήγορο GeoTagging φωτογραφιών”

  1. Ο/Η mgklivisi λέει:

    Η τοποθεσία Μηλιές, 37010, Ελλάς (39° 19' 38.55" N 23° 8' 37.68" E) βρέθηκε.Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε την 2012:01:09 15:08:29, και η τοποθεσία καταγράφηκε την 2012:01:09 14:47:31.Οι τοποθεσίες συντεταγμένων μπορεί να είναι ανακριβείς, οπότε ίσως να θέλετε ρυθμίσετε ακριβώς την θέση της φωτογραφίας χειροκίνητα.

    Δυστυχώς το google Latitude δεν λειτουργεί σωστά εν προκειμένω έχει χρονοκαθυστέρηση 21 λεπτά.Στο History έχω καταγραφή ακριβώς 2012:01:09 15:08:29. Δεν δικαιολογείται το λάθος