Το Facebook παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια σας με https και social captcha

facebook social captcha

Το Facebook έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και πλέον έχει πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες. Ίσως το μεγαλύτερο θέμα γύρω από το Facebook είναι η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων των χρηστών. Εξάλλου, αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους που δημιουργήθηκε το diaspora, του open-source social network. Το Facebook στρέφεται προς την ασφάλεια και πλέον δείχνει να καταλαβαίνει ότι δεν είναι "απλά ένα site" και πως το login system του αφορά ένα μεγάλο μέρος του Internet χάρη στο Facebook Connect. Για να αυξήσει την ασφάλεια και να μειώσει τις περιπτώσεις κλοπής κωδικών, εισάγει 2 νέα σημαντικά features: secure connection και social captcha.

Το secure connection σημαίνει ότι όλα τα δεδομένα που μεταφέρονται από τον υπολογιστή σας προς το Facebook, και αντίστροφα, κωδικοποιούνται έτσι ώστε να μην μπορούν οι hackers να τα αποκτήσουν εύκολα. Πρόκειται για μία επιλογή που δεν είναι η προεπιλεγμένη και πρέπει οι χρήστες να την ενεργοποιήσουν. Συνίσταται κυρίως γι αυτούς που χρησιμοποιούν το Facebook από ελεύθερα WiFi Networks. Το μειονέκτημα του secure connection για κάθε σελίδα του Facebook είναι ότι επηρεάζει την ταχύτητα και συνεπώς οι σελίδες μπορεί να φορτώνουν λίγο πιο αργά απ' ότι πριν. Η ενεργοποίηση είναι πολύ απλή, αρκεί να πληκτρολογήσετε https://www.facebook.com.

Το άλλο νέο security feature που παρουσίασε το Facebook είναι το "Social Captcha". Κάθε φορά που το Facebook υποψιάζεται ότι μπορεί ο χρήστης να μην είναι αυτός που δηλώνει, παρόλο που έχει πληκτρολογήσει σωστά τον κωδικό, θα του ζητάει να αναγνωρίσει κάποιους φίλους του από τις φωτογραφίες τους. Αυτό μπορεί να συμβεί αν κάποιος χρήστης που μπαίνει από την Ευρώπη στο Facebook, προσπαθήσει ξαφνικά να κάνει log-in από την.. Αυστραλία! Το συγκεκριμένο feature δοκιμαζόταν εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορα accounts αλλά πλέον έχει αρχίσει το σταδιακό roll out σε όλους τους χρήστες.

Βέβαια, γεννάται ένα ερώτημα για το τι θα αντιμετωπίσουν όλοι οι χρήστες που έχουν μερικούς χιλιάδες "φίλους" στο Facebook και αν θα υπάρχει επιλογή να μην χρησιμοποιούν την νέα αυτή ασφαλιστική δικλείδα. Ή θα αναγκαστούν να διαγράψουν όλους τους "φίλους" τους που δεν γνωρίζουν προσωπικά.

[via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Το Facebook παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια σας με https και social captcha”

  1. Ο/Η RoxasB λέει:

    Το Secure connection έχει και ένα άλλο μειονέκτημα: Ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το chat.

  2. Ο/Η Tsatsos Kostas λέει:

    Enter text right here!