Bilingual Twitter, μία πιθανή λύση!

Bilingual Twitter

Σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter είναι πιο απρόσωπο και ευνοεί την δημιουργία σχέσεων με άτομα από το εξωτερικό. Γι αυτό τον λόγο, παρατηρώ ότι πολλοί Έλληνες γράφουν τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά. Για εμάς που είμαστε Έλληνες, αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς καταλαβαίνουμε και τις δύο γλώσσες. Τι γίνεται όμως όταν ακολουθούμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε την μητρική του γλώσσα? Δημιουργείται θόρυβος στο timeline μας χωρίς να μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε καθώς η διαδικασία της μετάφρασης με κάποιο εργαλείο, είναι fuzzy.

Ο Konstantin Kovshenin είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Ο κάθε χρήστης, μπροστά από κάθε tweet του που δεν είναι στα Αγγλικά, να τοποθετεί τα αρχικά της γλώσσας στην οποία είναι το tweet, σαν ένα reply. Δηλαδή @GR για τα Ελληνικά, @NL για τα Ολλανδικά, @ESP για τα Ισπανικά κτλ. Ακόμα, κάθε χρήστης θα επιλέγει μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του ποιες γλώσσες θέλει να παρακολουθεί. Αν εγώ για παράδειγμα επιλέξω να μην ακολουθώ τα tweets που είναι στα Ισπανικά, το Twitter θα φιλτράρει μόνο του τα tweets και δεν θα τα εμφανίζει στο timeline μου.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα αυτό το σκεπτικό, θα μπορούσε κάλλιστα το Twitter να μεταφράζει αυτόματα, πιθανότατα με την συνεργασία του Google Translate, και να εμφανίζει στο timeline μου αυτά τα tweets στην γλώσσα που έχω προεπιλέξει. Έτσι, θα φτάνει σε μένα περισσότερη πληροφορία χωρίς καθόλου θόρυβο και θα μπορώ να εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες του μεγαλύτερου microblogging service παγκοσμίως.

Βέβαια, για να υλοποιηθεί το παραπάνω σύστημα, χρειάζεται να το αποφασίσουν οι μηχανικοί του Twitter και να επενδύσουν τόσο σε υπολογιστική ισχύ όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό που θα χρειαστεί για να κατασκευάσει έναν τέτοιο μηχανισμό. Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής, πιστεύω ότι ο Evan Williams και ο Biz Stone δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό γιατί προσπαθούν να κρατήσουν το Twitter όσο πιο απλό γίνεται..

[via, photo via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.