Google Offers, γιατί το Google δεν κατάφερε να αγοράσει το Groupon

Το Groupon είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή στον χώρο του διαδικτύου. Πρόσφατα απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την Google για.. 6 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ λίγες μέρες αργότερα πήρε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε funding. Σίγουρα οι προοπτικές της εταιρίας φαντάζουν ιδανικές και οι μέτοχοι τρίβουν τα χέρια τους.. Εκτός αν στο παιχνίδι μπει ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος όπως το Google.

Μόλις πριν 2 μέρες, διέρρευσαν κάποια απόρρητα έγγραφα από το εσωτερικό του γίγαντα της αναζήτησης που μιλούσαν για μία υπηρεσία με το όνομα Google Offers. Η εταιρία, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, επιβεβαίωσε ό,τι το Offers βρίσκεται στα σκαριά και έχει αρχίσει να μιλάει με διάφορες μικρές επιχειρήσεις στον κόσμο για τις πρώτες προσφορές.

Ακόμα, ανακοινώθηκε ότι οι επιχειρήσεις θα παίρνουν το 80% των χρημάτων τους μέσα σε 3 μέρες από την ολοκλήρωση της προσφοράς ενώ το υπόλοιπο 20% θα δίνεται μέσα σε 60 μέρες για την περίπτωση που ο χρήστης αποφασίσει να ακυρώσει την αγορά του.

Η αλήθεια είναι πως οι κλώνοι του Groupon πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα, αλλά το Google Offers έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο site στον κόσμο, το Google. Ακόμα, τα λεφτά που μπορεί να διαθέσει ο.. Γούγλης για να το διαφημίσει και να το προωθήσει είναι σίγουρα περισσότερα από οποιοδήποτε ανταγωνιστή του Groupon.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Google Offers, γιατί το Google δεν κατάφερε να αγοράσει το Groupon”

  1. Τελικά η Google αγόρασε το groupon ή όχι ; τη μια διαβάζω πως ναι την άλλη όχι...όπως και να ΄ναι το Groupon έχει πολύ μέλλον στο διαδίκτυο! :)

    • Ο/Η dkalo λέει:

      Όχι, το Groupon απέρριψε την πρόταση αγοράς για 6 δισεκατομμύρια δολάρια πιστεύοντας ότι θα κερδίσει περισσότερα λεφτά μόλις μπει στο χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, ελπίζουν να κερδίσουν 15 δισεκατομμύρια δολάρια από το χρηματιστήριο.