iPad 2, iPhone 5 και γιατί η Apple θα χρησιμοποιήσει Qualcomm chips

Έχουν ακουστεί αρκετές φήμες περί την κατεύθυνση την οποία θα πάρει η apple όσο αφορά τα νέα της προϊόντα, και το πότε θα είναι διαθέσιμα. Τώρα βέβαια έχουμε σχεδόν αδιάσειστες πληροφορίες από καλές πηγές που θα κάνουν την εικόνα μας αρκετά πιο καθαρή. Οι πηγές μας πληροφορούν σχετικά με το νέο Apple Tv, το επόμενο iPad αλλά και το iPhone 5.

Σίγουρα είδατε το νέο iPhone 4 της Verizon. Αυτό που δεν παρατηρείσατε ίσως είναι ότι η νέα συσκευή χρησιμοποιεί τσιπάκι της Qualcomm για CDMA (δεν υποστηρίζει GSM) ενώ η κανονική έκδοση του iPhone χρησιμοποιεί τσιπάκι της Infineon. Εντάξει σίγουρα δεν είναι κάποια μεγάλη έκπληξη αλλά δεν συνηθίζει τέτοιες κινήσεις η Apple... τουλάχιστον χωρίς λόγο.

Τι έχουμε ακούσει από τις πηγές μας; το iPad 2 δεν είναι τόσο κοντά στην παραγωγή όσο νομίζουμε... όσα έχουμε δει ως τώρα είναι απλά πρόωρα πρωτότυπα. Προβλέπουμε βέβαια να κυκλοφορήσει γύρω στον Απρίλιο (τέλεια εναρμονισμένο με τον δωδεκάμηνο κύκλο παραγωγής που τόσο αρέσει στην Apple...) Και τι έχουμε ακούσει για την νέα συσκευή ;

Το νέο iPad θα έχει μια καλύτερη οθόνη- συγκρίσιμη με αυτή του iPhone 4, θα έχει δηλαδή μια υπερ-ανάλυση (φήμες λένε 2048x1536) . Η συσκευή θα συνεχίσει να είναι στις 10 ίντσες αλλά θα έχει διπλές κάμερες, μια μπροστά και μια πίσω... ενώ την εμφάνιση της θα κάνει και μια θύρα SD.

Το νέο iPad θα έχει διπλό chipset για GSM/CDMA της Qualcomm, απόδειξη της αλλαγής της Apple από επεξεργαστες Infineon σε επεξεργαστές της Qualcomm. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι η χρήση του iPad σε δίκτυα της Verizon αλλά και της AT&T, ταυτόχρονα.

Που μας οδηγούν όλα αυτά; Μα που αλλού... στο iPhone 5. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα πρωτότυπο του iPhone 5 κυκλοφορεί μέσα στην Apple, και το κρατάνε αρκετά κρυφό. Θα χρησιμοποιεί τον νέο επεξεργαστή της Apple A5, ένα πολυπύρηνο τσιπ βασισμένο στον Cortex A9. Όπως και το νέο iPad, θα έχει και αυτό τσιπάκι Qualcomm για τις τηλεπικοινωνίες και θα υποστηρίζει CDMA / GSM / UMTS.

Σε γενικές γραμμές τα νέα δεν εντυπωσιάζουν, η Apple φαίνεται να ακολουθεί τις γνωστές διόδους και κάνει αναμενόμενα βήματα. Η κάρτα SD είναι όντως μια έκπληξη αλλά σίγουρα δε είναι για κακό. Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες... μέχρι τότε... αναμονή!

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.