Shoot it! ~ Ένας διαγωνισμός εικόνας με κινητό τηλέφωνο

Το Shoot it! έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αυτή την φορά τα βραβευμένα βίντο ταξιδεύουν και στα Hong Kong Mobile Video Awards! Για όσους δεν γνωρίζουν ο διαγωνισμός Shoot it! ξεκίνησε από τα Μουσεία Κινηματογράφου & Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία Locomotiva, πριν περίπου δυο χρόνια.

Η ιδεά αυτού του διαγωνισμού εικόνας και βίντεο βασίζεται στην αμεσότητα του κινητού τηλεφώνου και τη δημιουργική του χρήση ως μέσο έκφρασης ενώ έχει πραγματοποιηθεί ήδη με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες άλλες χώρες του εξωτερικού.Το Shoot it απεθύνεται όχι μόνο σε νέους έως 25 χρονών αλλά και σε νέους 25+, με καλλιτεχνικές και... κοινωνικές ανησυχίες τις οποίες καλούνται να εκφράσουν ελεύθερα μέσα από ένα κοινό για όλους θέμα: "Όνειρα σε κίνηση" .

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος είτε ατομικά, είτε σε ομάδες, χωρίς κάποιον περιορισμό στον αριθμό των ατόμων. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν:

Α. Ταινίες μικρού μήκους (1’ – 5’)
Β. Φωτογραφίες ( από 3 ως 5)

Φέτος μάλιστα, σε συνδιοργάνωση με την Γενική Γραμματεία Νέα Γενιάς, η εκπαιδευτική ομάδα του Φεστιβάλ βάζει πλώρη για το Αιγαίο ώστε να ενημερώσει τους νέους στα σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα στα νησιά της άγονης γραμμής σχετικά με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η υποβολή των συμμετοχών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού shootit.gr έως και την 31η Μαρτίου. Οι διακριθείσες συμμετοχές θα βραβευθούν με υποτροφίες για σπουδές στην φωτογραφία, το βίντεο και τις νέες τεχνολογίες. Γρήγορα λοιπόν πιάστε τα κινητά και... εκφραστείτε!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.