[Breaking] Τέλος ο Eric Schmidt από CEO της Google, αναλαμβάνει ο Larry Page

Λίγο πριν την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2010 η Google ανακοίνωσε πολύ σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της εταιρίας. Συγκεκριμένα, μετά από δέκα χρόνια στη θέση του CEO ο Eric Schmidt ολοκληρώνει τη θητεία του και τη θέση του παίρνει πλέον ο Larry Page, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της εταιρίας. Ο Sergey Brin αποκτά και επίσημα του Co-Founder της εταιρίας, ενώ ο Eric Schmidt αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Executive Chairman.

Μεταξύ άλλων ο Schmidt ανέφερε στο blog post του

For the last 10 years, we have all been equally involved in making decisions. This triumvirate approach has real benefits in terms of shared wisdom, and we will continue to discuss the big decisions among the three of us. But we have also agreed to clarify our individual roles so there’s clear responsibility and accountability at the top of the company.

Σύμφωνα με τον Schmidt η αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Απριλίου.

Όπως φαίνεται από τα σχόλια του απερχόμενου -πλέον- CEO της Google στο post του, η απόφαση για αυτή την αλλαγή ήταν κοινή και συζητήθηκε μεταξύ των τριών (Schmidt-Page-Brin) για αρκετό καιρό μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση. Ο Schmidt από τη πλευρά του χαρακτήρισε το Page "έτοιμο να ηγηθεί" και εξήγησε πως πλέον ο δικός του ρόλος έχει να κάνει περισσότερο με τη κάποιες περισσότερο στρατηγικές κινήσεις της εταιρίας.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “[Breaking] Τέλος ο Eric Schmidt από CEO της Google, αναλαμβάνει ο Larry Page”

  1. Ο/Η nobody λέει:

    Το [Breaking] που κολλάει? Από άλλο site πήρες την είδηση....