Επιτέλους, ένας κοινός MicroUSB φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να βρίσκεστε στο σπίτι ενός φίλου, να μην έχετε μπαταρία και ο φίλος σας να έχει φορτιστή για όλα τα άλλα κινητά τηλέφωνα εκτός από το δικό σας? Εμένα πάντως μου έχει συμβεί αρκετές φορές. Οι κατασκευάστριες εταιρίες αποφάσισαν όλες μαζί ότι από το 2011 όλοι οι φορτιστές θα είναι κοινοί, ανεξαρτήτου μάρκας. Αυτή η συμφωνία είχε πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο του 2009 αλλά χρειαζόταν πολύ δουλειά στο παρασκήνιο μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε τα πρώτα έμπρακτα αποτελέσματα.

Αυτό έγινε και πλέον όλα τα κινητά τηλέφωνα από τους 14 μεγαλύτερους κατασκευαστές θα έχουν κοινή υποδοχή για τον φορτιστή τους. Το πρότυπο πάνω στο οποίο έχει βασιστεί ο universal φορτιστής είναι το MicroUSB, εξάλλου ήδη κάποιες συσκευές έχουν εναρμονιστεί με την "νέα τάξη πραγμάτων". Την μεγαλύτερη αλλαγή αναμένεται να την κάνει η Apple αφού θα εγκαταλείψει το δικό της βύσμα που χρησιμοποιεί από το πρώτο iPod και Θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το MicroUSB. Λέτε η επόμενη γενιά του iPhone, που λογικά θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο, να εφοδιάζεται με MicroUSB?

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Επιτέλους, ένας κοινός MicroUSB φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα!”

  1. Ο/Η Computer Tips λέει:

    Επιτέλους! Άντε να λυθεί το πρόβλημα των φορτιστών, γιατί δεν αντέχεται άλλο. Η Apple τελικά συμφώνησε στη μεγάλη αυτή αλλαγή; διότι όλα τα περιφερειακά της είναι με υποδοχή διαφορετική του micro usb. Δεν ξέρω αν γίνεται να βγάλει καλώδιο με μία επέκταση micro usb και την άλλη επέκταση με τη δική της υποδοχή, για υποστήριξη των περιφερειακών της.