Ξεκινάει ο διαγωνισμός ImagineCup 2011 της Microsoft

Η Microsoft για ακόμη μια φορά διοργανώνει τον διαγωνισμό Imagine Cup 2011, στον οποίο προσκαλεί φοιτητές και καθηγητές (ως μέντορες) για να συμμετάσχουν και να αναπτύξουν καινοτόμες εφαρμογές με εργαλεία της. Ο διαγωνισμός φέτος έχει ως θέμα: «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», προσκαλώντας τους νέους να προτείνουν τεχνολογικές λύσεις οι οποίες θα υπηρετούν έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (Millennium Development Goals), όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Ο.Η.Ε.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας www.imaginecup.com μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν δωρεάν σε τεχνολογίες ανάπτυξης και σχεδίασης λογισμικού  από τη Microsoft Ελλάς. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν τέλη Νοεμβρίου στην Αθήνα ενώ οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για αυτά αλλά και για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στην ελληνική ιστοσελίδα www.imaginecup.gr.

Στο Imagine Cup δικαίωμα συμμετοχής έχουν και καθηγητές, οι οποίοι μπορούν να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, αλλά με την ιδιότητα του μέντορα. Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2011 και η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους παγκόσμιους τελικούς.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ξεκινάει ο διαγωνισμός ImagineCup 2011 της Microsoft”