PayPal για iPhone: Πρόβλημα ασφαλείας μοιράζει προσωπικά στοιχεία

Σίγουρα όσα ανοιχτά Wi-Fi βρίσκετε τόσο πιο εύκολα και γρήγορα κάνετε τις δουλειές σας (ειδικά αν δεν υπάρχει κάλυψη 3G). Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια αυτών των δικτύων; Σύμφωνα με το Wall Street Journal καποιος χάκερ θα μπορούσε μέσω ενώ ανοιχτού δικτύου να πάρει πληροφορίες για τον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω της εφαρμογής του PayPal.

Σύμφωνα με το τι γράφει το άρθρο, η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί το Security Certificate και μεταφέρει τα δεδομένα σας ανασφαλή με απλή κωδικοποίηση τους ως κείμενο. Σίγουρα όμως ο χάκερ θα πρέπει να είναι σε θέση και να περιμένει κάποιον να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή αυτή στο WiFi που είναι συνδεδεμένος. Ε... δε πιστεύω ότι αρκετοί από εσάς δουλεύετε τραπεζικές εφαρμογές σε ανοιχτά-ελεύθερα Wi-Fi Spots και αν το κάνετε ακόμη...να γιατί είναι μια πολύ... πολύ... κακή ιδέα.

Αν και αυτή την στιγμή η εφαρμογή που υπάρχει στο App Store αναγράφει τελευταία ενημέρωση στις 26 Οκτ. , το άρθρο γράφει ότι στάλθηκε ήδη μια διορθωμένη έκδοση από την PayPal στην Apple.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.