Το FBI ξεσκέπασε έγκλημα στο διαδίκτυο

Το FBI σε συνεργασία με την αστυνομία και υπηρεσίες ασφάλειας (security agencies) σε όλο τον κόσμο, κατάφερε να ξεσκεπάσει ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο στον κυβερνοχώρο. Μάλιστα, έγιναν δεκάδες συλλήψεις στην Αμερική, ως μέρος της επιχείρησης Trident Breach (Operation Trident Breach). Οι συγκεκριμένοι κυβερνο-κλέφτες, στόχευαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δήμους, εκκλησίες και ιδιώτες. Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι συλληφθέντες στην Αμερική, προμήθευαν τους κυβερνο-ληστές με τραπεζικούς λογαριασμούς για να καταθέσουν τα κλεμμένα χρήματα και κατηγορήθηκαν για συνωμοσία σε τραπεζική απάτη και ξέπλυμα χρημάτων.

Τα ύποπτα μέλη, εργάστηκαν ως κλεπταποδόχοι για τους απατεώνες που βρίσκονταν στην Ανατολική-Ευρώπη, οι οποίοι κατάφεραν να κλέψουν $70 εκατομμύρια από επιχειρήσεις και ιδιώτες στην Αμερική. Ο αρχικός στόχος ήταν τα $220 εκατομμύρια, αλλά οι εγκληματίες κατάφεραν να κλέψουν κάτι λιγότερο από το 1/3 του αρχικού ποσού. Αυτό που έκαναν ήταν να μολύνουν τους υπολογιστές των θυμάτων, χρησιμοποιώντας μία έκδοση του Zeus Botnet. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν το malware για να αποκτήσουν τα usernames και τους κωδικούς πρόσβασης των τραπεζικών λογαριασμών των θυμάτων.

Η επιχείρηση Trident Breach ξεκίνησε τον Μάιο του 2009, όταν πράκτορες του FBI παρατήρησαν ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές. Η συγκεκριμένη οργάνωση δραστηριοποιούταν σε πολλές χώρες εκτός της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Ουκρανίας και του Ηνωμένου Βασίλειου.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.