Το Facebook σε συνεργασία με το Skype;

Σύμφωνα με μία αναφορά από το All Things Digital, το Facebook σκέφτεται να συνεργαστεί με το Skype, ώστε οι χρήστες του Facebook να μπορούν να στέλνουν SMS ή να συνομιλούν με φίλους τους μέσω voice/video chat. Αν γίνουν τελικά τα όσα λέει το All Things Digital, τότε το Skype θα προστεθεί στο Facebook Connect και οι χρήστες των δύο υπηρεσιών θα μπορούν να καλούν τις επαφές τους μέσα από το Facebook, καθώς και να ξεκινούν Facebook video chats μέσα από το Skype.

Το Facebook, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 500 εκατομμύρια μέλη, θέλει να παρέχει στους χρήστες του όσο καλύτερα εργαλεία επικοινωνίας γίνεται, ώστε να δεθούν ισχυρότερα οι κοινότητες (community). Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή, περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το Facebook, περισσότερο συχνά. Από την άλλη, το Skype που έχει ήδη 124 εκατομμύρια ανθρώπους να το χρησιμοποιούν κάθε μήνα και 560 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, ενδιαφέρεται και αυτό για μία ώθηση στην χρήση του.

Το Skype 5 λογικά θα είναι η πρώτη έκδοση που θα έχει και καρτέλα για το Facebook και αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του σε μερικές εβδομάδες. Προς το παρόν, η νέα έκδοση βρίσκεται σε beta φάση, αλλά έχουμε να περιμένουμε και την αλλαγή από το Facebook. Πάντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν το Skype calling και texting μπορούσε να κατασκευαστεί μέσα στο Facebook, ως προαιρετικό feature φυσικά.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.