Αποφύγετε τα μπλόκα μέσω twitter!

"Πόλεμο" κύρηξαν οι αστυνομικές αρχές του Johannesburg στον άνδρα που έχει γίνει φαινόμενο λόγω του λογαριασμού του στο twitter που ενημερώνει τον κόσμο για τα μπλόκα των αστυνομικών σε διάφορα σημεία της πόλης. Με περίπου 17.000 followers και 3.500 χιλιάδες tweets καταλαβαίνει κανείς ότι η ενημέρωση που προσφέρει ο @PigSpotter αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για την τροχαία.

Μπορεί πριν λίγες ημέρες ο λογαριασμός να αδρανοποιήθηκε για λίγο, καθώς το Blackberry του Cliff μπήκε για service, αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε η ενημέρωση για τα μπλόκα στη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αφρικής βρίσκεται ξανά στους ίδιους ρυθμούς: άμεση και έγκυρη.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πίσω από τον λογαριασμό δε βρίσκεται μόνο ένας άνθρωπος αλλά πρόκειται περί κυκλώματος, πράγμα που βέβαια δεν τους απέτρεψε να απευθυνθούν κατηγορίες προς τον, έστω και ανώνυμο μέχρι στιγμής, @PigSpotter, ο οποίος φέρεται να έχει δηλώσει ότι φοβάται πλέον για τις συνέπειες των πράξεων του. Επίσης, από αναφορές κάποιων followers του, φαίνεται πως οι αστυνομικοί ζητούν να δουν τα κινητά όσων σταματούν στα μπλόκα, σε μια προσπάθεια ίσως να συλλέξουν όσες πληροφορίες μπορούν σχετικά με την εν λόγω... κίνηση.

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί πάντως, καθώς οι κατηγορίες συμπεριλαμβάνουν και ρατσισμό λόγω του λεξιλογιού του που εμπεριέχει χαρακτηρισμούς όπως "pigs" και "bacon", τη στιγμή που πολλοί αστυνομικοί είναι μαύροι. Όπως δήλωσε όμως ο ίδιος, οι όροι αυτοί είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι και χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους ενώ ζητάει συγγνώμη από όσους προσβλήθηκαν.

[via: Slashdot & iOL]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.