Αγγλία: Μικρότερη ταχύτητα internet από αυτή που πληρώνουν

Τι κι αν μεγάλες εταιρίες όπως οι BT, Sky, TalkTalk και η O2 διαφημίζουν ότι προσφέρουν ταχύτητες σύνδεσης από 20 έως και 24 mbps; Οι Άγγλοι συνδρομητές αυτές πληρώνουν άλλα απολαμβάνουν αρκετά χαμηλότερες, αφού σύμφωνα με επίσημη έρευνα τα 2/3 των καταναλωτών, που πείστηκαν από τις υποσχέσεις των εταιριών, δεν έχουν ταχύτητα πάνω από 8 mbps!

Οι μεγάλες ταχύτητες για download είναι σημαντικό όπλο στον πόλεμο του marketing για τις εταιρίες, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορούν να τις προσφέρουν, χρησιμοποιώντας δίκτυα χάλκινων καλωδίων, που όπως ίσως γνωρίζετε είναι ότι πρέπει για τηλεφωνικές συνομιλίες, άλλα όχι και για κατέβασμα αρκετών δεκάδων GB δεδομένων. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να τάζονται και να πληρώνονται από τους καταναλωτές Ferrari και να καταλήγουν να οδηγούν... ποδήλατο! Για την ακρίβεια μόλις 1 στα 50 νοικοκυριά μπορεί να έχει ταχύτητες λίγο πάνω από τα 14 mbps.

Σειρά παίρνουν τώρα οι αρχές που εποπτεύουν την διαφήμιση στην Αγγλία, που φαίνεται ότι δεν θα επιτρέπουν στις εταιρίες να διαφημίζουν ταχύτητες πάνω από 20 mbps αν δεν μπορούν να τις προσφέρουν τουλάχιστον στο 10% των πελατών τους, ενώ προτείνεται να ενημερώνονται οι καταναλωτές για την πραγματική μέση ταχύτητα της σύνδεσης τους.  Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπορούν οι καταναλωτές να διακόψουν τα συμβόλαια τους χωρίς πρόστιμο.

Όλα αυτά ενώ οι εταιρίες αντιλαμβανόμενες ότι σημαντικό ρόλο στο πρόβλημα παίζει το απαρχαιωμένο δίκτυο, επενδύουν στην ανάπτυξη του, όπως η BT που θα ξοδέψει 1.5 δισεκατομμύρια λίρες για ένα δίκτυο οπτικών ινών, που θα προσφέρει πολύ μεγάλες ταχύτητες στο 40% της Αγγλίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Φυσικά η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στην χώρα μας...

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.