Pirate ISP στα σκαριά!

Το Pirate Party της Σουηδίας μας εκπλήσσει συνεχώς: Τον περασμένο Μάιο έγινε ο host του Pirate Bay, πριν περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το άσυλο του Σουηδικού Κοινοβουλίου για να φιλοξενεί τον εν λόγω torrents tracker μέσα από την Βουλή και σήμερα πληροφορούμαστε ότι τα σχέδιά του προχωρούν ακόμη περισσότερο, με την δημιουργία παροχέα internet!

Ο CEO του εγχειρήματος, Gustav Nipe, δήλωσε στο TorrentFreak:

Αν κάτι είναι χαλασμένο προσπαθείς να το φτιάξεις, γι'αυτό και εμείς φτιάχνουμε έναν νέο ISP. Είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κοινωνία του "Μεγάλου Αδερφού". Υπάρχουν αρκετοί ακόμη λόγοι για την κίνηση αυτή, ένας από αυτούς είναι το να ανταγωνιστούμε άλλους παροχείς ώστε να υπάρξει περισσότερος και καλύτερος ανταγωνισμός.

Η παροχή υπηρεσιών από τον PirateISP ξεκίνησε πιλοτικά χθες, στη πόλη του Lund, με 100 κατοίκους-μέλη του LKF, ενός οργανισμού που ως στόχο έχει να παρέχει ποιοτική κατοικία σε λογικό κόστος. Στόχος είναι το 5% της αγοράς του Lund και στη συνέχεια η επέκταση σε άλλες περιοχές της Σουηδίας, πράγμα που προβλέπεται να συμβεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Nipe μίλησε για τον ISP και στην Hacknight Conference, στo Μάλμε:

Ξεκινάμε προσφέροντας υπηρεσίες σε λίγους ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα. Δεν θα αφήσουμε την Σουηδική κυβέρνηση να ελέγχει τους πελάτες μας, δεν θα κρατάμε αρχεία για αυτούς ενώ είναι προφανές ότι δεν θα δεχτούμε και καμία εξωτερική παρέμβαση.

Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, ειδικά από την για θέματα αντι-πειρατείας, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα ώστε να προστατεύσουμε τους πελάτες μας από τυχόν προβλήματα με αυτήν.

Η όλη εξέλιξη ακούγεται σίγουρα θετική, τουλάχιστον αρχικά, ειδικά σε μια εποχή που σε άλλες χώρες θεσπίζονται νόμοι όπως ο HADOPI.

[via TorrentFreak]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Pirate ISP στα σκαριά!”

  1. Ο/Η meandme λέει:

    orea.. na do pos tha antidrasoun.. an kapios pai na klepsi "internet" apo ta kalodia tous.. den tha tous aresi.. nomizo.. fucking pirates